Якщо солеруднику не виділять 71 млн. грн., його продадуть

Наразі на Солотвинському солеруднику добувають 9 тонн солі на місяць, а для того, аби підприємство було рентабельним, необхідно видобувати 20—25 тонн, повідомив на прес-конференції перший заступник голови ОДА Іван Балога.

 

За словами брата “надзвичайного” міністра, обласна влада домагатиметься, аби Кабмін виділив підприємству 71 млн. грн. для заміни всіх вузлів. “Якщо Солотвинський солерудник не отримає потрібних коштів, його буде виставлено на продаж”, — заявив Балога.

Нагадаємо, що нещодавно поблизу солеруднка почала провалюватися земля. У січні поточного року там утворилася воронка 100 х 100 метрів і 130 метрів завглибшки, а також зруйнувався бункер для навантаження солі шахти № 9, що призвело до її зупинення. Наразі солерудник працює. Як повідомляла “РІО”, минулого місяця підприємству вдалося видобути близько 9,5 мільйона тонн солі та майже всю реалізувати, заробивши 852 мільйони гривень. Завдяки фінансовим надходженням від реалізації солі у липні підприємство стовідсотково розрахувалося за спожиту електроенергію. Нещодавно з Держбюджету вже було виділено 5 мільйонів гривень для ліквідації наслідків аварій на шахтах № 8 та № 9.

РІО

 

21 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів