Громадськість області обговорює проект Закону України про державний бюджет на наступний рік

Відбулося спільне засідання Громадської ради при ДПА у Закарпатській області та територіального відділення Асоціації платників податків України за участі спеціалістів органів державної податкової служби, на якому обговорено законопроект “Про Державний бюджет України на 2007 рік”.

 

Учасники засідання, відзначаючи прагнення Уряду до вирішення питань прискореного розвитку економіки, висловили своє бачення шляхів практичного розв’язання цих проблем. Зокрема голова Громадської ради Василь Рябич вважає, до для підтримки інвестиційного розвитку економіки доцільно законодавчо передбачити звільнення поставки нового обладнання та новітніх технологій, в тому числі при імпорті, від обкладання митом та ПДВ, а оподатковуваний прибуток підприємства зменшувати на суму прибутку, використаного у звітному періоді на розвиток виробництва та створення нових робочих місць. Ці пропозиції були підтримані іншими учасниками засідання.

В економіці Закарпаття та відповідно і в бюджетних надходженнях вагому роль відіграють підприємства виноробної промисловості. Однак з підвищенням у 2005 році щорічної плати вартості ліцензії на вторинне виноробство до 250 тисяч гривень випуск виноробної продукції скоротився у 4 рази. Кількість платників акцизного збору з виноробної продукції зменшилася у 2 рази. Тому Громадська рада вважає, що з метою збільшення надходжень платежів до бюджету слід встановити щорічну плату за ліцензії на виробництво винопродукції в залежності від обсягів її щорічного випуску .

Член Громадської ради, Голова регіонального відділення АППУ Марта Волощук висловила пропозицію доповнити законопроект положенням про зменшення ставки податку на додану вартість до 17 відсотків. Крім того, від імені численної кагорти платників податку на прибуток вона висловила недоцільність у законі про держбюджет встановлювати норми щодо віднесення до валових витрат на поліпшення основних фондів. Це слід зробити в Законі “Про оподаткування прибутку підприємств”, щоб не створювати правову колізію кількох законів. І ця пропозиція була підтримана.

Було підтримано і пропозицію голови Агенції місцевого розвитку Мукачівського району Андрія Головка щодо недоцільності запровадження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість, передбаченого статтею 8 прим для сільгоспвиробників. Натомість продовжити дію пунктів 11.21 та 11.29 закону про ПДВ.

Громадська рада підтримала і ряд інших пропозицій до законопроекту про держбюджет на 2007 рік щодо зменшення податкового тиску і в той же час спрямованих на розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Відділ зв’язків з громадськістю, засобами масової інформації та масово-роз’яснювальної роботи ДПА у Закарпатській області

 

02 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів