Економіст Андрій Новак знає, як вийти з української економічної кризи

Шукати вихід з економічної кризи, в якій нині перебуває Україна, намагався не один уряд...

 

Шукати вихід з економічної кризи, в якій нині перебуває Україна, намагався не один уряд. Можливо, вийти таки вдалося б, якби влада так часто не змінювалася і вдалося бодай одну програму довести до кінця. Так вважає молодий український економіст Андрій Новак, який саме цій темі присвятив свою монографію "Як підняти українську економіку". Експертна рада видавництва "Гнозис", яке підготувало вихід видання, вважає книжку "українською економічною бомбою" і стверджує, що автор вперше запропонував цілісну модель формування конкурентноздатної та високоефективної української економіки в умовах світової економічної глобалізації.

Але повернемося до книги.
Молодий економіст Андрій Новак вважає, що українська економіка ніяк не розвивається, вона просто йде самоплином. Українці не вимарли лише тому, що земля, на якій они живуть, надзвичайно багата. Пан Андрій стверджує, що ресурсів в україні набагато більше, ніж у більшості європейських держав. Ось лише використовувати їх з розумом Україна не вміє. На це й треба звернути увагу насамперед, вважає економіст. Нині Україна продає лише труби, рельси та хімію, а колись виробляла й продава все – від голок до ракет. До цього й потрібно повернутися, аби стати багатими. Слід експортувати дорогі речі, а не сировину. А вже відтак думати, як правильно розподілити гроші, отримані від проданого.

Говорить Андрій Новак і про взаємини політики та економіки: перша просто губить останню. Здебільшого біда в тім, що політики приймають популістські рішення. А ще – часта зміна влади не дозволяє виконати належним чином жодногї програми розвитку. Приміром, один уряд розробить якийсь закон. А приходять наступні керівники і перекреслюють всі напрацювання попередників. Тобто, ми топчемося на місці, але настав той рубікон, від якого треба відштовхуватися і нарешті починати працювати.

З презентаціями своєї монографії молодий економіст об’їжджає всю західну Україну. А ще пан Андрій надіслав усім чотирьохсотпятидесяти народним депутатам свою книгу. Економіст сподівається, що бодай десята частина з них прочитають монографію і, може, винесуть з неї раціональне зерно. Книгу також передано помічнику Президента України.

Сам Андрій Новак каже, якщо дотримуватися його ідей, то за три повні бюджетні роки можна було б спрямувати україну справді на шлях економічного дива. Тоді Японія нам би заздрила, а не ми їй. Ось лише па Андрій реально дивиться на речі й сумнівається, що швидко станеться переворот.

Вл. інф.

 

06 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Редактор 2006-10-06 / 18:32:00

    Автор каже, книга у вільному продажу. Спробуйте пройтися по книжкових магазинах.

  2. 2006-10-06 / 09:37:00

    Де можна купити цю агітку?