Політолог Пащенко: Після переходу "Нашої України" в опозицію логічно секретарем РНБО має бути призначена Тимошенко

"У цій ситуації, коли "Наша Україна" оголосила про перехід в опозицію, логічно секретарем РНБО має бути призначена Тимошенко. Такий крок логічний з усіх точок зору. Це саме той крок, що здатний по великому рахунку консолідувати суспільство. У такому випадку, при видимості взаємної ворожості кожний виявиться при справах: і Янукович, і Тимошенко, і Президент", – вважає політолог, директор Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко.

 

На думку політолога, фігура Тимошенко, як претендента на посаду секретаря РНБО, повинна ніби сказати Януковичу і його команді зрозумілою для них мовою: "Хлопці, ви зариваєтеся".

"Що стосується самої Юлії Володимирівни, то їй, безсумнівно, необхідна ця посада. Адже мова йде не тільки про поділ владних повноважень, але і про контроль за фінансовими ресурсами, приватизацією. Як і при Кучмі, продовжується перерозподіл ресурсів, що залишилися. Тимошенко хоче брати у цьому участь, бо за нею стоять не люди з вулиці, а великий бізнес. Майбутніх перспектив леді Ю для нього замало. Якщо Тимошенко хоче зберегти свою політичну силу і партію, вона повинна робити якісь кроки хоча б для захисту цього бізнесу, а ще краще – для його процвітання, – вважає Віктор Пащенко. – Бути в опозиції зручно з погляду баби Параски, а для Тимошенко це нудно. Вона не відмовиться від владних повноважень".

ЗІК

 

06 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів