Політолог Пащенко: Зустріч Януковича з Гаваші нічим останньому не загрожує

"Зустрічі новопризначеного прем’єра з губернаторами цілком звичайна річ, я не бачу в них нічого надприродного. Щодо Закарпаття, то Олегові Гаваші, голові Закарпатської ОДА, вона нічим не загрожує", – зазначив 16 жовтня політолог, голова Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко, коментуючи ЗІКу повідомлення Ганни Герман про початок зустрічей прем’єр-міністра Віктора Януковича з головами всіх облдержадміністрацій.

 

На його думку, подібні кроки слід оцінювати з двох точок зору: офіційної і кулуарної. "Офіційна точка зору має більше спільного з реальністю, ніж друга, яка ґрунтується на побутово-пліткарському рівні. Мовляв, за цим стоїть боротьба прем’єра і Президента. Хоча і одне, і друге мають місце, – зазначив експерт. – Губернаторська вертикаль підпорядкована Кабміну. Це загальна практика, так само як і зустрічі прем’єра з головами адміністрацій. Я не бачу у них нічого надприроднього. Але у зв’язку з останніми політичними подіями, ці зустрічі мають і політичний підтекст. Щодо Закарпаття, я не думаю, що тут можуть бути зроблені серйозні кадрові зміни. По–перше, є більш проблемні області на Сході України, де ради висловили недовіру губернаторам. Однак подань на їхнє звільнення немає. Закарпаття у цьому рейтингу десь на 15 позиції.

По-друге, Закарпаття є унікальною областю, де створена широка коаліція, до якої зокрема увійшли Партія регіонів, БЮТ та Наша Україна. Тому робити проблему з регіону, де в облраді є таке об’єднання, котре в принципі хоче Янукович – верх глупоти.

По-третє, вважаю, на зустрічах буде стояти й особистий момент: хто чий. Однак, щодо Закарпаття, ясно, що Гаваші не буде губернатором Януковича, тому це питання, найімовірніше, обійдуть. Можливо, окремо вузько стоятиме тема підготовки Ужгорода до зими. За межі господарських питань розмова не вийде".

ЗІК

 

16 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Василь Солонтай 2006-10-20 / 22:38:00

    Хм, удивил это понятно даже детям. Все знают, что Гаваши холоп Балоги, который сейчас тусует на пасике у Юща.
    Ненужно быть мудреным политологом чтобы спрогнозировать подобное.