УКРАЇНСЬКІ ПІДПРИЄМСТВА МОЖУТЬ БЕЗКОШТОВНО КОНСУЛЬТУВАТИСЯ У КАНАДСЬКІЙ ЕКСПЕРТНО-СЕРВІСНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ

14 листопада у рамках засідання Ужгородського прес-клубу відбулася зустріч журналістів, представників НДО та підприємців із представниками КЕСО – КАНАДСЬКОЇ ЕСКПЕРТНО-СЕРВІСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ. Ольга Вергелес, регіональний представник КЕСО в Україні презентувала програму проектів експертної (безкоштовної) допомоги українським організаціям та підприємствам. Та розповіла про умови подання заявок на отримання безкоштовних консультацій від канадських експертів.

 

КЕСО працює з 1967 року і фінансується урядом Канади та CIDA (Канадського агентства з Міжнародного Розвитку) і сприяє розвитку підприємств малого і середнього бізнесу в таких напрямках, як менеджмент, організація виробництва, маркетинг, управління кадрами, контроль якості (включаючи впровадження ISO-9001 і розробка бізнес планів. Консультують канадські фахівці і з питань торгівлі, інвестицій (технології пошуку потенційних інвесторів, підготовка інвестиційної пропозиції і т.д.); реформування суспільного і соціального сектора; розробки інформаційних систем; удосконалення операційного менеджменту (оцінка бізнес-плану, розвиток організаційної структури і операційних систем, поліпшення обслуговування клієнтів, і т.д.).
Як розповіла Ольга Вергелес, щорічно організація підтримує 2 тис проектів у різних країнах, в Україні зокрема це 25 запитів. КЕСО володіє базою даних з 3 тис канадських експертів з практичним досвідом 10-15 років, які попередньо проходять співбесіди та тестування. Сама допомога експертів може тривати від 2 до 5-ти тижнів, впродовж яких фахівець працює з обраним підприємством.
В Україні КЕСО діє з 1992 року, за цей час було підтримано більш, ніж 100 проектів. Щодо Закарпаття, то за словами Ольги Вергелес, від області за цей час надходило мало заявок, більш активними є Львів та Івано-Франківськ, центральні та східні регіони країни. Пріоритетними галузями для розвитку в Закарпатті представник КЕСО назвала готельний, ресторанний та туристичний бізнес. Організація вже , до речі, підтримувала один із мукачівських готелів, на стадії перемовин розглядається консультаційна співпраця з готелем "Олд континент", що в Ужгороді.

 

16 листопада 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів