JEANS WinterX 2007: переможцями стали спортсмени...

...з Києва, Львова, Ужгорода, Тернополя

 

Фестиваль екстремальних видів спорту JEANS WinterX 2007, який пройшов 8-10 березня у Славсько, визначив найсильніших серед 90 сноубордистів та лижників "нью скул", які взяли участь у змаганнях.

JEANS WinterX пройшов на базі гірськолижного комплексу Славсько "Захар Беркут". Для організації змагань на самий верх 1300-метрової гори за допомогою підйомника-кріселки були доставлені 500-кілограмові металеві конструкції для джиббінгу та побудовано трамплін для стрибків біг ейру зі столом у 18 метрів.

Погода не радувала у перший день змагань – 9 березня. Гору покрив туман з видимістю 5-10 метрів. Змагання біг ейр та джиббінг довелось перенести на наступний день – судді не бачили стрибки спортсменів! Але, на радість учасників та організаторів, 10-го березня погодні умови дозволили провести змагання.

Найкращі сноубордисти та лижники виступили на JEANS WinterX у чотирьох дисциплінах: двох "жорстких" та двох "м’яких". "Жорсткими" називаються ті, в яких оцінюється тільки швидкість та чистота проходження траси – все контролюється електронікою (слалом, бордеркрос). Саме ці дисципліни входять у програму Олімпійських ігор. В "м’яких" дисциплінах оцінюється артистизм учасника, оригінальність трюку, загальна техніка (біг ейр, джиббінг).

Переможцями стали:
Дисципліна 1 місце 2 місце 3 місце
Джиббінг чоловіки Деніс Варич,

Київ, 22 роки
Дмитро Шевчук, Київ, 23 роки Остап Шипайло,

Львів, 17 років
жінки Загальний залік - Анна Цукур, Київ, 24 роки
Біг ейр Гліб Ложкин, Львів, 23 роки Михайло Сезько,

Київ, 28 років
Олександр Силенко, Київ, 24 роки
Слалом чоловіки Ярослав Климинтовський, Київ, 24 роки Тарас Бігус,

Тернопіль, 23 роки
Михайло Бабинчук, Львівська область,

23 роки
жінки Анна-Марі Чундак, Ужгород, 22 роки Ольга Зіньків, Львів, 24 роки Олена Рихлівська,

Тернопіль, 22 роки
Бордеркрос чоловіки Ярослав Климентовський,

Київ, 24 роки
Семен Скубенич,

Ужгород, 24 роки
Сергафан Лебедєв,

Славсько, 31 рік
жінки Олена Рихлівська,

Тернопіль, 22 роки
Ольга Федак,

Київ, 23 роки
Анна-Марі Чундак,

Ужгород, 21 рік

Ще одну, заохочувальну нагороду отримав наймолодший, але талановитий спортсмен зі Львову, 16-річний Михайло Журавльов, він займається сноубордінгом 3 роки.

Переможець біг ейру, 23-річний Гліб Ложкін катається на борді вже 8 років, бере участь у національних та міжнародних змаганнях. Така підготовка допомогла йому виконати сильний трюк front side grab 720, з красивим вилітом та чистим приземленням, та інші трюки "нью скул".

"JEANS WinterX – це найбільші професійні змагання такого рівню в Україні, - говорить представник FIS Вадим Коровицький. – Такі події допомагають розвивати сноубордінг в Україні, адже наші спортсмени отримують можливість підняти свій професійний рівень під час тренувань та змагань, та підтвердити свою кваліфікацію. Сподіваюся, що вже скоро українці зможуть на рівних змагатися з найкращими спортсменами з інших країн".

Хоча сноубордінг вже став популярним в усьому світі, в Україні сноубордичний рух лише розвивається, адже у порівнянні з деякими іншими країнами, в Україні не багато тренувальних баз рейдерів.

Другий рік поспіль JEANS підтримує цей видовищний вид спорту, проводить низку спортивних свят: в 2006 році пройшли показові контексти європейський "JEANS Snow Show Львів" и "JEANS Snow Show Київ", та відкриті змагання "JEANS WinterX 2006". Також, 24 лютого 2007 року Федерація лижного спорту України та міжнародна організація FIS провели за підтримки JEANS всеукраїнські кваліфікаційні змагання з фрістайл-сноубордінгу "JEANS Snowboard Cup 2007", які відбулись на території гірськолижного комплексу "Протасів Яр".

***

Про сноубордінг: придуманий сноуборд був в 1965 році американцем Шерманом Поппеном, але пік розвитку сноубордінга припав на середину 90-х років. Число любителів і професіоналів росте з кожним роком. Зараз в світі понад 5 мільйонів чоловік, які займаються сноубордінгом. Це демократичний спорт: їм можуть займатися і діти, і дорослі. Він простий і доступний: навчитися кататися на дошці значно простіше, ніж на лижах. Тому популярність сноубордінга росте.

***

Просимо звертатись для отримання додаткової інформації:

+ 38 050 3300306,

[email protected]

 

15 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів