Долю Ющенка вирішить закарпатська комуністка?

Коли президент Ющенко погодився на провокативні пропозиції балогівців щодо розгону парламенту, то і не сподівався, що все зайде так далеко. Адже провал кампанії з парламентського розгону, означатиме остаточну поразку Ющенка.

 

Балогівці переконували президента, що у них є добрі тили в Конституційному суді, і Ющенко сміливо заявив, що як скаже суд, так і буде. Та тили насправді виявилися ненадійними. Стало ясно, що КС винесе рішення не на користь Ющенка. Оточення президента підмовляє свого патрона вчинити нові незаконні кроки і звільнити деяких суддів Конституційного суду, щоб перехилити шальки терезів на свою користь. Однак почався синдром Мукачівського суду: регіональні суди на Сході України почали поновлювати опальних суддів на роботі, а на Західній Україні знову звільняти. Не витримав такого цирку прихильний до Ющенка голова КС Домбровський і пішов у відставку. На його місце сів суддя Пшеничний, якого Ющенко звіль-нив. А доповідачем КС за указом Ющенка стала закарпатська комуністка Маркуш.

Одним словом, суд посипався. Після цих перипетій Конституційний суд взагалі став посміховиськом. Та й не тільки КС, а вся судова система України. Рятуючись, балогівці роблять ставку на силовий варіант розв’язання проблеми і підключають Раду нацбезпеки. Для початку в РНБО робиться тотальна чистка. Замість Гайдука в головне крісло РНБО саджають пенсіонера Плюща. Далі один з приплічників Балоги Гелетей робить заяви про те, що на опозиціонерів готуються замахи. І дійсно стається кілька штучних автоаварій за участі полі-тиків і публічних людей. Тобто відкривався шлях для початку силових дій з боку президентського оточення. Ну і нарешті було офіційно озвучено наміри балогівців підвести Ющенка до розгону уряду Януковича. Програвши війну на законодавчому рівні, балогівці йдуть на повне свавілля.

Криза поглиблюється. На думку 72 %, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології, українців основною причиною політичної кризи в Україні є боротьба полі-тиків за владу. Так вважають 87 % прихильників КПУ, 75 % — Партії регіонів, 66 % — Блоку Юлії Тимошенко, 63 % — "На-шої України".

Майже дві третини опитаних — 62 %, визнали існування загрози еконо-мічного занепаду України вже у найближчий рік. 38 % опитаних сказали, що у загостренні політичної ситуації насамперед зацікавлена Юлія Тимошенко, 25 % — Віктор Янукович, 9 % — Віктор Ющенко. Ще 1 % назвали інше прі-звище. 27 % не визначились із відповіддю.

Одним словом, україн-ці переконані: те, що нині відбувається в державі, є виключно боротьбою за корито і нічого спільного з інтересами держави і народу немає.

РІО

 

19 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів