РАДА ХОЧЕ,.. АБИ КАДРИ МОГЛИ...

Після початку конфлікту між Президентом України та парламентською більшістю на рівні Закарпатської обласної влади встановився своєрідний штиль. І от, облрада відновила свою роботу, провівши чергову сесію із завершальним пленарним засіданням у четвер, 17 травня.

 

Розпочалося пленарне засідання сесії традиційно: як і раніше, до порядку денного було включено ряд нових питань, відсутніх в оголошеному розпорядженні про скликання сесії. Правда, одне з нових питань – відкладене з минулої сесії про встановлення пам’ятника стрільцям Карпатської Січі, що були розстріляні у 1939 році на Верецькому перевалі. Щодо цієї проблеми, то ситуація виглядає більш ніж незрозумілою – незважаючи на пропозицію голови обласної ради відкласти питання, депутати спочатку проголосували за включення його до порядку денного, а потім, при відсутності критичних зауважень до змісту проекту, так і не підтримали проект рішення. Хоча, наприклад, депутатський запит про необхідність вшанування 100-річчя від дня народження борців за Українську державу, активних учасників подій Карпатської України Олега Ольжича (Кандиби) та Романа Шухевича отримав достатню кількість голосів.

Щодо депутатських запитів, то їх цього разу було значно менше і всі отримали підтримку колег. Одне з них стосується піднятого раніше у пресі питання функціонування сміттєзвалища під м.Хуст і впливу його на Долину нарцисів. Можливо, будуть зрушення !?

Варто зауважити, що були питання під час розгляду, які депутати відмовилися підтримати свідомо. В першу чергу це стосується пропозицій опозиції в обласній раді про вдосконалення системи висвітлення результатів голосування та доступу депутатів до прийнятих рішень, а також прозорості земельного регулювання та кількох земельно-ресурсних питань. Зокрема, пісчаного кар’єру в Ужгородському районі та кар’єру в смт.Кольчино.

Питання розширення Кольчинського кар’єру вже вдруге розглядається на сесії обласної ради і вдруге результат негативний. Основна причина– незадоволення мешканців селища роботою вже існуючого кар’єру, що належить облавтодору. Цікаво, рішення не проходить, незважаючи на те, що керівник підприємства є також депутатом обласної ради (фракція "Наша Україна").

Загалом, все без змін, особливих протиріч між владною коаліцією, що і надалі складається з „Нашої України” та Партії регіонів, немає. Деякі з протиріч, що виникають між регіоналами та нашоукраїнцями, суттєвого впливу на розстановку сил в облраді не мають. Мало того, представник фракції Партії регіонів прямо на сесії заявив про підтримку Івана Гецянина на посаді начальника Управління МНС в Закарпатській області, незважаючи на позицію МНС Кабінету Міністрів. Взагалі, питання кадрів здійснило активізацію депутатського корпусу. Рада навіть прийняла звернення до Президента з проханням втрутитися у порядок здійснення кадрових призначень, про необхідність здійснення їх за погодженням із Закарпатською ОДА та Закарпатською обласною радою.



Олександр Солонтай,

депутат обласної ради

трибуна

 

21 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів