Ужгородських депутатів-БЮТівців виключили з партії, а фракцію можуть розпустити

Десяток депутатів Ужгородської міської ради, а також голова міської парторганізації були виключені з лав партії "Батьківщина" за невиконання рішень та вказівок керівних органів партії і порушення партійної дисципліни.

 

Десяток депутатів Ужгородської міської ради, а також голова міської парторганізації були виключені з лав партії "Батьківщина" за невиконання рішень та вказівок керівних органів партії і порушення партійної дисципліни. Про це 22 травня на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомив голова Закарпатської обласної організації партії "ВО "Батьківщина" Олександр Кеменяш.

Перший випадок порушення партійної дисципліни ужгородськими депутатами мав місце 6 квітня, коли попри рішення рішення фракції не брати участь у голосуванні за розподіл земельних ділянок, більшість депутатів фракції БЮТ кардинально змінили свої рішення й таки взяли участь у голосуванні. Інформація про це спричинила широкий резонанс. Керівник ужгородської міської організації партії "ВО "Батьківщина", депутат міськради Павло Федака того ж дня, 6 квітня, написав заяву на звільнення із займаної посади. Заяву Федаки задовольнили 8 травня.

15 травня начебто зібралося бюро Ужгородської міської організації (кілька членів бюро та контрольно-ревізійної комісії про це не знали, про що є їхні письмові доповідні записки) й призначило загальні збори організації на наступний день, відтак значна частина членів партії не були поінформовані про проведення зборів. Незрозумілим залишається й той поспіх, з яким ці збори організовували й призначали.

16 травня відбулися загальні збори Ужгородської міської організації партії "ВО "Батьківщина" в сесійному залі Ужгородської міськради, на якому Павла Федаку знов обрали головою міської організації.

"Керівництво обласної парторганізації не могло залишитися осторонь порушень прав пересічних членів партії, а також порушень, з якими було організовано загальні збори, — розповів О. Кеменяш. — 18 травня відбулося засідання бюро Закарпатської обласної організації партії "ВО "Батьківщина", яке ухвалило рішення В зв’язку з порушеннями статутних вимог (п.п. 4.4.1, 4.5) щодо підготовки і проведення 16 травня ц.р. загальних зборів членів партії ВО "Батьківщина, які перебувають на обліку в Ужгородській міській партійній організації на підставі п.4.5.1 Статуту партії вважати вказані збори нелегітимними, скасувавши рішення щодо обрання п. Федаки Павла Павловича головою Ужгородської міської партійної організації".

У Рішенні також зазначено: "За невиконання рішень статутних органів партії, порушення партійної етики і дисципліни, дискредитацію партії, на підставі п. 3.9 Статуту партії виключити з партії та вивести зі складу бюро Ужгородської міської партійної організації п. Федаку Павла Павловича.

За порушення партійної етики і дисципліни, невиконання рішень статутних органів та вказівок керівних органів партії щодо діяльності фракцій Блоку Юлії Тимошенко у місцевих радах на підставі п. 3.6 Статуту виключити з партії та на підставі п. 6.3.4 "Положення про депутатську фракцію "Блок Юлії Тимошенко", затвердженого рішенням Міжпартійного З’їзду Блоку 13.02.2007 р. звільнити від обов’язків голови фракції БЮТ в Ужгородській міській раді п. Цірика Василя Васильовича.

За невиконання рішень та вказівок керівних органів партії щодо діяльності фракцій Блоку Юлії Тимошенко в місцевих радах виключити з партії депутатів фракції БЮТ в Ужгородській міській раді Мартина Віктора Івановича, Харевича Петра Івановича, Брецка Федора Федоровича, Шляхту Тараса Яновича, Шолтеса Степана Золтановича, Рибу Андрія Юлійовича, Федорішко Андрія Андрійовича, Лукшу Олега Васильовича".

Тимчасово виконувачем обов’язків голови ужгородської парторганізації призначено депутата обласної ради Шекету Андрія Андрійовича. Бюро обласної організації, враховуючи небажання більшості членів фракції БЮТ в Ужгородській міській раді дотримуватися партійної дисципліни, виконувати рішення керівних органів партії просить Президію політради ухвалити рішення щодо розпуску вказаної фракції.

 

22 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2007-05-29 / 10:38:00

    Партія не очищається. а чим далі стрягшне в багнюці. І не виню я хлопців з міськради. Можливо хтось і отримав по своїй недосвідченості якісь копійки. Це завжди так робиться, щоб було потім на кого перевести стріли. А корінь у тому, що камиш і рата - два чоботи пара . І дерибанили вони , а не молоді та зелені в політиці хлопці.

  2. Анонім 2007-05-24 / 18:45:00

    Те що партія почалася очищатися то може робити лише сильний панове!

  3. Федір 2007-05-23 / 10:45:00

    Рата й Камиш -старі друзі,нічого б не було все б замяли як і до тепер,але Рата зайшов у "кураж" вирішивши,що всі підкормлені і сидять у нього міцно на грошовому крючку. Але справа дішла до Києва...І як би не хотілося Камишу,прийшлося виконувати команду партії,імідж якої тримається на боротьбі за справедливість.А наші хопці попавши в міськраду завдяки бренду партії "возомнили" себе крутими, і забули вислів Тараса Бульби:"Я тебе породив, я тебе і уб`ю!" Так що хлопці-депутати іншим разом йдучи в депутати від партії з метою щось урвати обирайте відповідну партію.

  4. 2007-05-23 / 10:39:00

    Не правду каже Кеменяш говорячи, що дерибан був лише 6 квітня. Для БЮТу дерибан триває з початку депутатської діяльності. Де "ангел-Риба" і "святий Янукович-Лукша" були до цього часу, а вони дерибанили земельку Ужгородську. А тепер їх відновити у партії. Відновлення виключених у партії - оце і буде найбільша помилка партії. А те, що їх кинули до рук Ратушняка, так ви не переживайте, вони там і були. А ви Інна протріть очі і не дивіться на світ і на Рибу і Лукшу через рожеві окуляри, всі БЮТівці однакові.

  5. Інні 2007-05-23 / 10:08:00

    Апеювати можна до обласної КРК, міська організізація є, а вкиєві все про всіх знають.

  6. Спостерігач 2007-05-23 / 10:02:00

    І де ці двоє заявляли про свою незгоду із діями фракції? де їхні виступи про дерибани землі? Чому, якщо підрахувати, то завжди виходить, що фракція БЮТу голосувала у повному складі?

  7. інна 2007-05-23 / 09:49:00

    Аноніму (09:36) стосовно "хитрожопості" вищезгаданих я би посперечалась (все пізнається у порівнянні), а от стосовно апеляції, то куди їм апелювати? В Київ, який про них навіть не знає і не володіє ситуацією, чи в область, яка їх виключила, чи в місто - де нема організації?

  8. 2007-05-23 / 09:36:00

    Інна! Нічого заступатись за цих двох хитрожопих! Обласне керівництво місяць обдумовувало своє рішення. Тому воно є обгрунтоване, правильне і найбільш прийнятне в цій ситуації. Жаль лише що ці хабарники встигли нанести велику шкоду партії, місту та місцевому самоврядуванні в цілому.

  9. Інні 2007-05-23 / 09:25:00

    Лукша і Риба хай апелюють. Можливо іх і востановлять

  10. 2007-05-23 / 09:24:00

    у рати слабі зуби, а особливо уразливе місце це голова, щоби взятися за Кеменяша і Сербайла. Да і з партією. То кричать чому не виключають депутатів то кричать що руки розвязали виключивши. Шановні, визначіться чого ви хочете, бо починаєте бути похожі на свого патрона який і красивий і розумний

  11. інна 2007-05-23 / 09:15:00

    панове,я знаю ситуацію в БЮТі глибше, але так і не розумію, за що вигнали Лукшу і Рибу??? Вони ж в цьому участі не брали і про це неодноразово заявляли!!!
    Чи ліс рубається, тріски летять?

  12. 2007-05-22 / 23:48:00

    Аналітику, курчат по осені рахують. Хай пройде трошки часу, і побачимо результат цього очищення. Я ж наразі бачу лише те, що Цірику, Федаці, Шолтесу і компанії в такий спосіб лише розвязали руки для нових дерибанів. Чи зробили це Камиш із Сербайлом зумисне, чи просто від безсилля (бо Рата своїм баблом вже зробив ужгородський БЮТ некерованим зверху) - покаже час. Так що не поспішай трубити в труби. Краще підкажи Сербайлові і Камишу зайнятися цією проблемою впритул. Бо нині він вибиває з-під них ужгородську організацію БЮТ, завтра ж візьметься персонально за них.

  13. 2007-05-22 / 22:03:00

    Завтра Федака з Шолтесом "пояснюватимуть", що їх викинули з БЮТу не тому, що вони дерибанили землю, а тому, що вони були проти засилля клану Балог. Треба ж відробити отримані від Рати бабки і ділянки. Споримо, що все відбуватиметься саме так?

  14. Аналітик 2007-05-22 / 20:03:00

    Чому набрали в рот води ті, хто говорив, що БЮТ не буде очищуватися від проходимців та пристусуванців ? Панове ! Маєте небачено принципове рішення обласного керівництва БЮТ, яке наглядно засвідчує "хто в хаті хазяїн".

  15. факт 2007-05-22 / 19:25:00

    Поки БЮТ очиститься - Рата збагатиться, а Ужгород і ужгородці - загнуться