Балога думає, що бойкотом коаліції керує Мороз

Голова секретаріату президента Віктор Балога закликає робочу групу з розв’язання політичної кризи досягти компромісу цього тижня.

 

Про це сказано у заяві Балоги, повідомляє прес-служба президента.

"Переконаний у необхідності цього тижня остаточно узгодити всі рішення щодо позачергових виборів до Верховної Ради. Суспільство нарешті має отримати відповідь на питання про календарну дату голосування і готовність політичних сил взяти участь у виборчій кампанії. Зволікати з цим неприпустимо й глибоко аморально", - сказано у ній.

Балога також переконаний, що на сьогодні "є два сценарії розвитку подій: через позачергові вибори до Верховної Ради – об’єднання Сходу і Заходу країни на спільних цінностях, або подальша монополізація влади з невідворотними наслідками, які люди відчують дуже швидко".

При цьому він наголошує, що президент "ніколи не допустить втілення другого сценарію".

Балога також застерігає майбутніх учасників виборчої кампанії від втілення будь-яких сценаріїв, "здатних створити бодай мінімальні загрози громадянському спокою та цілісності держави".

Коментуючи діяльність робочої групи, Балога зазначив, що через поведінку коаліційних сил, "рупором яких виступив голова Верховної Ради п’ятого скликання Олександр Мороз", виконання домовленостей між президентом і прем’єром "загальмувалося настільки, що можна говорити про їх бойкот".

"Нагромадилися додаткові попередні умови на зразок змін до Конституції та їх обов’язкового схвалення Конституційним Судом, чи створення реєстру виборців. Однак вони не розв’язують проблем", - заявляє він.

Балога також вважає, що затягування з виборами "створює реальний ризик того, що український політикум ніколи не одужає, а Україна перетвориться на державу, де слова "закон" і "демократія" незабаром вийдуть з ужитку".

Українська правда

 

22 травня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів