В Ужгороді сенсація регіонального значення

І знову на прес-конференції губернатора

 

На прес-конференції було повідомлено, що затримано підозрюваних у викраденні виборчих бюлетенів у Мукачевому.
Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації ?ван Різак. Кількість затриманих не названо.

На виборах міського голови основними конкурентами були кандидат від "Нашої України" Віктор Балога і підтримуваний СДПУ(о) Ернест Нусер.

За даними "Нашої України", на виборах переміг Віктор Балога - розрив у голосах з Ернестом Нусером становив 5,5 тисячі.

Однак територіальна виборча комісія оголосила рішення про перемогу Ернеста Нусера, причому з відривом у 5 тисяч голосів.

Наступного дня двері приміщення, де зберігалися бюлетені і протоколи з виборчих дільниць, були зламані, а вся документація - викрадена.

Напередодні в парламенті було оприлюднено заяву сержанта міліції Мукачівського міського відділу внутрішніх справ Михайла Джемелi про те, що він залишив приміщення міської ради Мукачевого, звідки були викрадені бюлетені виборів міського голови, за наказом свого керівництва.

А також інша думка:

Про це сьогодні на прес-конференції в Ужгороді сказав голова Закарпатської облдержадміністрації ?ван Різак. У цьому він повністю згідний з першим заступником міністра внутрішніх справ України Михайлом Корні?нком, який, виступаючи у вівторок у Верховній Раді, чітко сказав, що ніякої сенсації в цьому нема?. Закарпатський губернатор висловив тільки подивування тим, що це прозвучало як сенсація саме з вуст уповноваженої ВР з справ людини, бо, як його поінформували керівники правоохоронних органів області, інформація сержанта міліції з м.Мукачево Сергія Джумелі, озвучена з парламентської трибуни пані Карпачовою, ідентична тій, яку цей міліціонер уже надав працівникам Генеральної прокуратури України, які розслідують перебіг мукачівських виборів 18 квітня ц.р.. Свідчення цього міліціонера, як і покази майже 1000 свідків, ? у справі і вони розслідуються. Якби ?цей цирк робився політичними опонентами?, то такий перебіг подій ?ван Різак ?зрозумів би більше?, а ?коли це робиться уповноваженою у справах людини, то особисто для нього це ? незрозумілим?, сказав керівник області. Водночас ?ван Різак поділився з журналістами деякими власними міркуваннями з цього приводу.
Голова ОДА, зокрема, повідомив, що представник Уповноваженого з справ людини в Закарпатській області п.Кузьо, керівник секретаріату Уповноваженої, а також закарпатський письменник Андрій Дурунда нанесли візит обласному прокурору В.Лемаку, під час якого вимагали надання їм матеріалів слідства по Мукачеву. Однак, якщо перші два пред?явили відповідні посвідчення, то А.Дурунда, який такого не мав, був представлений як ?працівник прес-центру Уповноваженої ВР з справ людини пані Карпачової?. У зв?язку з цим ?ван Різак поділився з журналістами наступною інформаці?ю: Дурунда ? дівоче прізвище матері сержанта міліції Джумелі Сергія Юрійовича ? Гафії ?ллівни, уродженки с.Рекити Міжгірського району, яка нині прожива? в с.Майдан і ? ?рідною сестрою згаданого Андрія ?лліча Дурунди!
А тому особисто для керівника краю сценарій вівторкового ?цирку? в стінах парламенту ? зрозумілим уже сьогодні. Не секрет, що в політичній боротьбі від особистого до різного ?трюкачества? ? один крок. ?дине зауваження, яке зробив до цього твердження ?ван Різак: якщо на загальноукраїнському рівні в окремих політичних сил ?вистача? грошей на майорів, то на регіональному ? тільки на сержантів?...




 

02 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2004-06-09 / 13:00:00

    Даешь РЕВОЛЮЦИЮ!!!!

  2. Dyusy 2004-06-02 / 21:30:00

    І коли мешканці Мукачевомого будуть мати спокій?