Чи готові ужгородці до позачергових виборів

Ділиться думкою з виборцями діючий голова Ужгородської міської ТВК Юрій Келемен.

 

Перед усіма нами виборцями, членами комісій поки що стоять запитання: чи відбудуться вибори; якщо відбудуться, то чи адміністрації забезпечать їх прозорість і чесність; будуть складені точні списки виборців чи ні?

А є ще питання і виключно політичні: хто з політиків буде у списках партій; чи буде хоча б на 50 % оновлено новий склад ВР; хто кого хоче обманути, обіграти шантажем та провокаціями; хто сьогодні володіє певним адмінресурсом? Чи є таємні угоди між ведучими партіями? Якщо такі угоди є, то кому вони вигідні — народові України чи керуючій еліті партій?

Знаємо, що наші члени Ужгородської міської ТВК за законом не можуть працювати та бути задіяними в інших комісіях, які будуть зайняті виборами до ВР. І, слава Богу! Але з виборів 1994 р. і по сьогодні я постійно працюю, беру участь у роботі ТВК, ДВК, ОВК. Практичного досвіду набув, знань теж, оскільки я є організатором у Закарпатській області від Інституту міжнародних відносин США, який функціонує в Україні з 1998 р. за проектом "Вибори та політичні процеси в Україні". Тому хотів би з виборцями Закарпатської області поділитися думками з вищезгаданих питань.

Вибори можуть відбутися і не відбутися, але по обидві сторони не на 100 %. Чому? ЦВК працює дуже слабо, з перервами, точних списків виборців немає, окружних комісій нема. Адміністраціям областей, міст, районів буде дуже важко забезпечити чесні вибори, бо теле-, радіо- та інші засоби масової інформації , рекламуючи партійних і державних діячів, у виступах, статтях та інформаціях дають дуже мало правдивих, відкритих і потрібних для організації виборів даних.

Щодо політичних партій, то виникає думка, куди поділися домовленості між НУ та БЮТ, що готують на майбутнє НУ та Самооборона? Куди приклеяться соціалісти, комуністи, кінахівці. Їх же Партія регіонів не бере в блок. Повертається до Ради Литвин. Він веде до ВР нову команду, нових людей, які глядачам з телеекранів ще невідомі. Таку спробу робить і Тягнибок.

Мені також цікаво, куди зникає правиця Костенка, Тарасюка, Матвієнка. На яких засадах вони нібито влилися в НУ і Самооборону, забувши слова героя України В’ячеслава Чорновола, котрий після зради костенківців просив чесних рухівців зберегти Народний рух України. А сьогоднішні діячі зараз цю партію хочуть розпустити. Але вважаю, що ніколи цього не буде, бо рухівці є і будуть, тільки не з цими вождями-розкольниками. Закарпатська обласна громадська ОНРУ ім. В. Чорновола єдина в Україні з такою назвою. І рухівці області це рано чи пізно зрозуміють. Партія, яка відстояла Україну, є і буде. Кого вона підтримає — стане скоро відомо.

Закінчуючи свої міркування, прошу виборців Закарпаття вкотре розібратися в цій політичній каламуті. Адже ви, обираючи владу, самі від неї терпите, біднієте, жебракуєте, стаєте безробітними, багато з вас втратили майно через обман, пішли на заробітки за кордон, залишаючи сім’ї, дітей, батьків на самовиживання. Будь ласка, виберіть свідомо свою партію та свого депутата. Бажаю вам щастя та радості в сім’ях, прожити це гаряче літо, дійти до виборів, кинути до урни бюлетень і сказати: "Я зробив правильно".

РІО

 

29 липня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів