Партія регіонів зробила крок назад !

ЗАЯВА громадянської кампанії „МОЛОДІЖНА ВАРТА”

 

ЗАЯВА громадянської кампанії „МОЛОДІЖНА ВАРТА”

Якщо б Партія регіонів на виборах 30 вересня отримала стільки ж місць у новому парламенті (189 мандатів) скільки й попереднього разу і ПР список аналогічно посунувся б до 211-го номеру, то її результат щодо молодих депутатів становив б 24 депутати Верховної Ради. Це на 1 депутата менше, ніж результат виборів 26 березня минулого року. Загалом же до списку кандидатів до Верховної Ради України включено на 12 молодих кандидатів менше, таким чином частка молоді у списку Партії регіонів впала з 14 до 11,5%.

Фактично, партія регіонів зробила крок назад щодо представництва молоді у виборчому списку, особливо якщо врахувати те, що у першій сотні кандидатів стало на одного молодого кандидата менше, а голова молодіжного крила партії „Союз молоді регіонів України” (СМРУ) перемістився з 15 на 91 місце, таким чином посівши наступну сходинку після свого заступника, сина прем’єр-міністра! Що це: ставлення до молодіжної партійної організації чи вияв міжособистісних протиріч?

В найближчий час партія регіонів повинна дати чіткі відповіді щонайменше на такі питання щодо власного списку:

* Чому, хоч і не суттєво, але зменшується представництво молоді у списку ?
* чому лідер СМРУ перемістився з першої двадцятки в останню десятку сотні списку?
* чому контролюючи „молодіжне міністерство” партія регіонів не демонструє у виборчому списку партії прямий зв’язок з молоддю, перед якою вона наразі несе відповідальність за стан справ у молодіжній політиці країни ?

Разом з тим, слід віддати належне партії регіонів у тому, що проводиться оновлення списку. Так, якщо минулого разу кандидатів 1980-го і молодше року народження було 8, то вже на цих виборах у списку їх 11. Крім того, загалом Партія регіонів заявила про бажання взяти у наступному парламенті понад 226 мандатів і самостійно сформувати уряд. Якщо задум регіонів здійсниться, то в парламенті 6-го скликання опиняться 26-27 молодих депутатів, тобто на 1-2 більше, ніж було у парламенті 5-го скликання.








Наші контакти: +380509675094 – прес-служба,

+380675045273 – проект, +380503725100 – організація, [email protected]

 

10 серпня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів