Місто готується до позачергових виборів

Відповідно до ч. 2 ст.102-3 Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про вибори народних депутатів України” та деяких інших законодавчих актів України”, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 942, доручення голови ОДА від 2.08.2007 р. № 02-5/114, розпорядженням міського голови від 2.08.2007 року № 155 утворена робоча група обліку виборців у складі 9 чоловік та затверджено положення про групу.

 

Міська робоча група обліку виборців забезпечена приміщенням для роботи (каб. 235), телефоном (61-41-55), трьома комп’ютерами, принтером, електронним зв’язком міської ради. 3.08.2007 року надіслано повідомлення ЦВК про керівника робочої групи обліку виборців (ним стала заступник міського голови, керуюча справами виконкому Лариса Іванівна Алєнтьєва, яка на передвиборний період усунута від виконання обов’язків заступника міського голови), її місцезнаходження та засоби зв’язку.

На виконання доручення міського голови керівники ЖРЕРів подали переліки місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації, які 3.08.2007 р. були затверджені рішенням виконкому міської ради й надруковані в газеті “Ужгород”.

Відповідно до частини 4 статті 102-1 вищезазначеного закону, для проведення позачергових виборів депутатів використовуються звичайні виборчі дільниці, утворені для проведення останніх виборів депутатів. Керівникам підприємств, установ та організацій — центрів виборчих дільниць міста — надіслано листи з проханням підготувати приміщення до роботи дільничних виборчих комісій. Крім цього, міська рада надіслала звернення до керівників ряду відповідних установ, які задіяні під час підготовки виборчих дільниць до проведення виборів (зв’язок, санепідемстанція, правоохоронні структури тощо).

На засіданнях робочої групи виборців розглянуто ряд важливих питань щодо нормативно-правового та організаційного забезпечення процесу складання списків виборців, визначення відповідальних працівників від територіального підрозділу центрального органу виконавчої влади для взаємодії з робочою групою обліку виборців, затверджено план роботи міської робочої групи та календарний план основних організаційних заходів зі складання списків виборців, розподілено функціональні обов’язки.

Виступаючи на засіданні групи, її керівник Лариса Алєнтьєва підкреслила: відповідно до статті 102-3 вищенаведеного закону, процедура підготовки списків виборців порівняно з попередніми виборчими кампаніями, в тому числі й останніми парламентськими виборами, значно змінена. Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про вибори народних депутатів України” та деяких інших законодавчих актів України”, Постанова Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 942 ставлять перед органами місцевого самоврядування, через утворені ними відповідні міські робочі групи обліку виборців, завдання — забезпечити прозорий процес формування та складання списків виборців, недопущення кратного включення одного й того ж виборця у списки на різних виборчих дільницях. До процедури складання списків виборців залучені не тільки виконкоми місцевих рад, а й територіальні органи Міністерств внутрішніх справ, юстиції, військових комісаріатів, військових формувань, установ соціального захисту, охорони здоров’я, ДПІ, архіву тощо. З ними необхідно налагодити тісну співпрацю, відзначила керівник групи.

Згідно зі ст. 102-3 зазначеного Закону України, керівники установ, яким надіслано повідомлення, подають відомості про громадян України до міської робочої групи обліку виборців не пізніше як за 30 днів до дня виборів.

Наразі головне завдання Ужгородської міської робочої групи виборців — це підвищення ефективності її роботи.

Cайт міста Ужгорода

 

14 серпня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів