ХТО ПОТРАПИТЬ У ПАРЛАМЕНТ ВІД ЗАКАРПАТСЬКИХ СОЦІАЛІСТІВ

До першої 50-ки списку ввійшли закарпатці: Михайло Товт, Марія Орос, Олексій Пристая, Володимир Гісем, Василь Граб, Сергій Слободянюк, Степан Деркач, Іван Ланьо.

 

До Верховної Ради України VI скликання кандидують одразу 9 закарпатців за списками Соціалістичної партії України. Окрім того від Закарпатського обласного комітету було висунуто кандидатом секретаря політради СПУ, голову комітету Верховної Ради України з питань міжнародних справ Віталія Шибка. Про це стало відомо під час засідання в Ужгородському прес-клубі 23 серпня.

Соціалісти активно включилися у виборчий процес, проте досі наголошують на тому, що вибори — незаконні. Голова комітету Верховної Ради України з питань міжнародних справ, секретар Політради СПУ Віталій Шибко під час засідання, зокрема, назвав цьогорічну виборчу кампанію карнавалом і ярмарком. Він також зазначив, що з часу останніх виборів СПУ значно зміцнила позиції на Закарпатті, тому очікують ще й більшого результату за попередній. "Ми проходили до парламенту навіть не маючи такого потужного потенціалу, тому сумніви щодо проходження СПУ до парламенту —безпідставні".

Цьогорічною особливістю виборчої кампанії соціалісти називають власне гасло "Владу — місцевим громадам".

Усього на Закарпатті — понад 7 тисяч соціалістів, повідомив перший секретар Закарпатського обласного комітету Соціалістичної партії України Іван Свистак. До першої 50-ки списку ввійшли сам очільник обкому та представник Демократичної спілки України Михайло Товт. Серед інших кандидатів — Марія Орос, Олексій Пристая, Володимир Гісем, Василь Граб, Сергій Слободянюк, Степан Деркач, Іван Ланьо.

СПУ давно співпрацює з національними меншинами, зазначив І. Свистак. Тому уклали домовленість з Демократичною партією угорців. Щодо визначення кандидатів від угорської громади консультувалися навіть з Соціалістичною партією Угорщини.

"Це приємно і почесно співпрацювати з СПУ, — зізнався кандидат в народні депутати Михайло Товт. — Це, на жаль, єдина партія з програмою й ідеологією, які до того ж співзвучні з моїм світосприйняттям і моїми цінностями".

Голова Всеукраїнської ради Демократичної спілки угорців України Ласло Зубанич повідомив, що представники спілки вели переговори й з іншими політичним силами, зокрема, НСНУ та БЮТ. Проте "конкретні і змістовні пропозиції надійшли лише від СПУ". "Ми зробимо все, щоб наша громада віддала максимум голосів за свого представника", — каже Л. Зубанич. Він також припускає, що у Верховній Раді цього разу можуть опинитися одразу 2 представники угорської громади, оскільки у списках блоку НУНС є представник партії КМКС. Обидва, за припущенням Л. Зубанича, можуть принести обраним партіям по 50 тисяч голосів. Хоча загалом участь у голосуванні, вважає Ласло Зубанич, візьмуть не більше 60-65 % виборців.

 

23 серпня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2007-08-27 / 18:35:00

    Ланьо-осел? туда і СПУ. в зоопарк

  2. 2007-08-25 / 17:53:00

    Ланьо? це ж супер, так тримати

  3. 2007-08-25 / 07:26:00

    misku v parlament.