ЯКБИ ВИБОРИ ДО ВР ВІДБУЛИСЯ НАЙБЛИЖЧОЇ НЕДІЛІ, ДО ПАРЛАМЕНТУ ПРОЙШЛО Б 5 ПОЛІТИЧНИХ СИЛ

Дослідження

 

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися найближчої неділі, трипроцентний бар’єр подолали б п’ять політичних сил – Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, блок “Наша Україна-Народна Самооборона”, Комуністична партія України та Блок Володимира Литвина.

Такі результати репрезентативного опитування вчора під час прес-конференції в УНІАН оприлюднив голова Ради директорів Інституту політичних та соціологічних досліджень ім. Т.Г. Шевченка Володимир Бондаренко.

Згідно з результатами дослідження, за Партію регіонів готові віддати голоси 28,0% опитаних, за Блок Юлії Тимошенко – 26,2% респондентів, блок “Наша Україна - Народна Самооборона” набрав 11,6% голосів респондентів, Комуністична партія – 3,4% голосів, і 3, 2% опитаних громадян готові віддати свій голос за Блок Володимира Литвина.

За словами В.Бондаренка, аналізуючи проведене дослідження, можна сказати, що “вибори на даний момент проходять гладко”. “Якщо опустити факт нереєстрації БЮТ Центральною виборчою комісією, то вибори нині йдуть спокійно, гладко, майже як і в тому році”, – сказав В.Бондаренко.

Втім, він водночас не виключає можливості зриву виборів. За словами політолога, хід виборів, “безумовно, може бути зірваний подіями 4 вересня, коли може, як заявляє міністр Олександр Лавринович, навіть з’явитися 300 депутатів і тоді взагалі вибори не відбудуться”.

Водночас, на його думку, не проводити ці вибори було б нераціонально. Адже, згідно з оприлюдненими В.Бондаренком даними дослідження, 48,3% населення підтримують ці вибори. До того ж, за його словами, на це немає ані законних підстав, ані бажання виборця приймати участь у нових виборах.

Крім того, В.Бондаренко відзначив помітне зростання рейтингу Блоку Володимира Литвина. “Цікавим явищем” назвав він суттєвий ріст рейтингу ВО “Свобода”, особливо у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях.

трибуна

 

04 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів