Міжнародні спостерігачі сподіваються

Міжнародні спостерігачі сподіваються, що парламентські вибори в Україні будуть чесними та справедливими

 

4 вересня в малому залі засідань облдержадміністрації відбулася нарада, в ході якої обговорювалося питання організації роботи обласної, районних та міських робочих груп зі сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій на позачергових виборах до Верховної Ради України. Заступник голови облдержадміністрації, керівник робочої групи Володимир Гоблик повідомив, що мета робочої групи – всебічно сприяти роботі міжнародних спостерігачів. До речі, подібні групи створені в усіх районах та містах області.

В нараді взяла участь також Рубі Норфолк – офіційний міжнародний спостерігач від Бюро з демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ. Вона розповіла присутнім, що їхня місія прибула до України на запрошення Міністерства закордонних справ, складається із 17 експертів, які працюватимуть в Києві, 60 довгострокових спостерігачів, які стежитимуть за ходом виборчої компанії в областях, та 600 короткострокових спостерігачів, які працюватимуть в Україні лише в день виборів 30 вересня. Свою роботу представники ОБСЄ координуватимуть із спостерігачами інших міжнародних організацій (ПАРЄ, ООН, НАТО). Представники світової громадськості не втручатимуться у виборчій процес, а лише слідкуватимуть за дотриманням виборчого законодавства. Пані Норфолк висловила сподівання, що вибори в Україні будуть чесними і справедливими.

Управління інформації та зв’язків

із громадськістю облдержадміністрації

 

04 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2007-09-05 / 11:15:00

    А ти не думай! Ти з ними поспілкуйся. Тільки перед тим почитай щось із нашого законодавства про вибори, щоб не виглядати ЛОХОМ...

  2. 2007-09-05 / 11:04:00

    не думаю, що вони настільки володіють нашим законодавством, щоб надавати оцінку нашим політичним (виборчим процесам), просто "політичні туристи" або мають іншу ціль свого перебування в нашій державі.

  3. 2007-09-04 / 21:28:00

    мечтать не вредно.