пройдуть тільки три політичні сили — БЮТ, НУНС та Партія регіонів

Микола Томенко: За умови проходження до парламенту тільки трьох політичних сил ймовірність демократичної коаліції — 99 %

 

"Якщо за підсумками голосування 30 вересня до Верховної Ради пройдуть тільки три політичні сили — БЮТ, НУНС та Партія регіонів, — ймовірність створення демократичної коаліції становить 99 %", — повідомив сьогодні на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі один з лідерів БЮТ Микола Томенко.


"Один відсоток ймовірності, на думку політика, що Партія регіонів набере 226 голосів. Якщо ж до парламенту потраплять ще й комуністи, то ймовірність створення демократичної коаліції вже становитиме близько 60 %, близько 30 % того, що коаліцію створять ПР та КПУ й близько 10 % залишається для коаліції ПР та НУНС. У тому разі, якщо до ВР проходить ще й Блок Литвина, то ймовірність створення коаліції БЮТ — НУНС — Литвин, або ПР — КПУ — Литвин становить 50 / 50",--на думку Томенка, за таких умов все залежатиме від того, хто запропонує Литвину посаду спікера ВР.



Характерним явищем цих виборів, за словами М. Томенка, є також найбільша за всю історію виборів в Україні кількість тих, хто ще не визначився, за кого голосуватиме. Проблемою також є те, що й досі не визначено, як бути з голосуванням вдома, це питання наразі розглядає Конституційний суд. Крім того, на результати виборів цього разу, як ніколи раніше, впливатиме явка виборців, тому політичні сили передусім в останні дні агітації мали б зосередитися на тому, аби їхні прихильники прийшли на дільниці.



Висловився Томенко й з приводу проекту Держбюджету на наступний рік, який підготувала Партія регіонів. Томенко зокрема зазначив, що заяви "регіоналів" про скасування пільг для міністрів та депутатів у проекті пропонованого ними Держбюджету яскраво знайшли своє відображення у тому, що видатки на Кабмін пропонують збільшити на третину, а для ВР — на чверть.

Загалом Томенко прогнозує, що новообраний Парламент теж довго не протримається, оскільки його місія полягає в тому, аби ухвалити нову Конституцію. Після ухвалення Основного Закону, за логікою, треба буде змінити і владу, аби не вийшло так, що Конституцію приймали під когось. Неупередженість при написанні Конституції можлива за умови проведення Конституційного референдуму, який пропонує БЮТ.

 

19 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів