ЗАЯВА з проводу повідомлення лідера КПУ Петра Симоненка щодо уточнення списків виборців

етро Симоненко сказав, що „тільки до 25 вересня громадяни, які не знайшли себе у списках або знайшли "мертві душі", мають можливість звернутися до дільничої виборчої комісії і виправити "помилки"

 

23 вересня 2007 прес-служба Комуністичної партії України поширила заяву свого лідера Петра Симоненко щодо можливостей уточнення списків виборців. Зокрема, Петро Симоненко сказав, що „тільки до 25 вересня громадяни, які не знайшли себе у списках або знайшли "мертві душі", мають можливість звернутися до дільничої виборчої комісії і виправити "помилки". Ще два дні це можна зробити через окружні виборчі комісії. А ось у день голосування питання має вирішуватися в суді".

КВУ наголошує, що подібними заявами керівник відомої політичної сили демонструє власну некомпетентність і вводить в оману виборців. КВУ нагадує, що чинне законодавство передбачає, що з приводу уточнення списків виборців громадяни можуть звернутися до дільничної виборчої комісії не пізніше 24 вересня (а не 25, як це радить Симоненко), до окружної виборчої комісії - до 26 вересня, а до суду – до 27 вересня. Після 27 вересня (в тому числі і у день голосування) будь-які зміни у списки виборців вносити заборонено, оскільки списки на той час вже будуть „закриті".

КВУ вважає, що така норма в законодавстві є дискримінаційною і позбавляє багатьох виборців права проголосувати, однак її необхідно виконувати. Комітет виборців України бажає Комуністичній партії України успіху на позачергових виборах і сподівається, що в майбутньому парламенті КПУ долучиться до вдосконалення виборчого законодавства і підтримає скасування норми, що забороняє вносити зміни в списки виборців в день голосування.


Прес-служба КВУ

 

25 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів