На Закарпатті половину виборців виключено зі списків для голосування

В м. Берегове з списку виборців виключено 55 відсотків виборців. Подібна ситуація в інших прикордонних районах. Це стало наслідком роботи прикордонників, які просто не збирали у людей корінці карток при в’їзді в Україну. Найбільші електоральні втрати понесуть НСНУ, БЮТ та Блок Литвина.

 

В м. Берегове з списку виборців виключено 55 відсотків виборців. Подібна ситуація в інших прикордонних районах.
Це стало наслідком роботи прикордонників, які просто не збирали у людей корінці карток при в’їзді в Україну.
Найбільші електоральні втрати понесуть НСНУ, БЮТ та Блок Литвина.


Згідно нового закону про вибори прикордонна служба відмічає усіх, хто виїжджає за межі України. Якщо за три дні до виборів людина не повертається в Україну, її виключають зі списків для голосування.
Представник мережі "ОПОРА" Микола Яцков повідомив кореспонденту www.zakarpat.info, що активістами мережі було проведено дослідження на КПП "Лужанка", "Дякове", "Ужгород" (кордон з Угорщиною, Румунією, та Словаччиною). Як було встановлено в ході розслідування, прикордонна служба не інформує громадян про необхідність здавання корінців про прибуття в Україну і не вилучає їх в Україні.
Відповідно, громадяни, які виїжджали за кордон і повернулись, вважаються такими, що перебувають за межами України і їх виключили з списків виборців. Рекордсменом стало місто Берегово, де виключено понад 10 000 тисяч виборців з 18 800 зареєстрованих.
Загалом по 69 виборчому округу (Берегівський, Виноградівський, Іршавський райони) виключено за цією підставою 16 000 виборців. По 70 округу (Хустський, Рахівський, Тячівський райони) - 21 000 виборців, по 67 (Свалявський, Перечинський, Березнянський, Воловецький та Міжгірський райони) – 7500 виборців, по 66 округу (Ужгород та Ужгородський район) - 6 000 виборців. По 68 виборчому округу (Мукачеве та Мукачівський р-н) інформацію окружна виборча комісія повідомити відмовилась.
В округах, де найбільші втрати, найпопулярнішими силами на сьогодні є Наша Україна, Блок Тимошенко та Блок Литвина.

 

27 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів