Вибори 2007 Україна забезпечена кваліфікованими спостерігачами

"Програма навчання офіційних спостерігачів від політичних партій (блоків) на позачергових виборах 2007 року"

 

Днями завершився проект "Програма навчання офіційних спостерігачів від політичних партій (блоків) на позачергових виборах 2007 року", що вбув виконаний Всеукраїнською громадською організацією "Фонд розвитку демократії" за підтримки Представництва Міжнародного Республіканського Інституту (США) в Україні.


Дана програма на цих виборах буда єдиною, що працювала в напрямку навчання офіційних спостерігачів від зареєстрованих кандидатів – політичних партій (блоків).

В ході проекту було навчено 7828 спостерігачів від політичних партій (блоків). Проект реалізовувався по всім областям України, а отже виборчий процес забезпечений кваліфікованими суб’єктами виборчого процесу.


За результатами проекту активну участь у навчання спостерігачів, а тим самим і підтримку прозорого процесу виборів 30 жовтня виказали такі партії(блоки):

"Наша Україна-Народна самооборона",

Блок Юлії Тимошенко,

Партія регіонів,

Соціалістична партія України,

Соціалістична партія України,

Комуністична партія України,

Блок Литвина,

Виборчий блок Людмили Супрун – Український регіональний актив (УРА).

На жаль, інші зареєстровані кандидати на виборах 30 вересня не виявили бажання, або просто не встигли зареєструвати (згідно законодавства, останній день реєстрації офіційних спостерігачів 24 вересня) своїх спостерігачів та запропонувати їм якісне навчання.


Навчальний процес був забезпечений якісними матеріалами. Експертами ВГО "Фонд розвитку демократії" в рамках даної програми сформовано методичні поради з питань підготовки офіційних спостерігачів, розроблено широкий спектр високоякісних консультативно-дорадчих матеріалів та практичних рекомендацій, пакет яких був розданий кожному із учасників навчання. Навчали спостерігачів кваліфіковані тренери, які мають кваліфіковані знання з виборчого законодавства, великий досвід роботи на виборах.


Віримо в те, що 30 вересня вибори відбудуться в рамках законодавства, а навчені спостерігачі будуть пильними та якісно виконуватимуть функції варти. Україна матиме правдиві результати позачергових виборів та якісний склад Верховної ради України VI скликання.


Прес-служба

ВГО "Фонд розвитку демократії"

[email protected]

 

30 вересня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів