НА ЗАКАРПАТТІ ЧЕРЕЗ ЛЬОДОВІ ЗАТОРИ ІСНУВАЛА ЗАГРОЗА ПІДТОПЛЕННЯ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ

Через різке потепління та дощ 22 січня на річці Біла Тиса в селі Розтоки Рахівського району, що на Закарпатті, на ділянці близько двох кілометрів утворились три льодові затори довжиною 50-100 метрів кожний. Найбільше скупчення льоду виникло в районі автомобільного мосту по вулиці Центральній, а також була загроза підтоплення двох житлових будинків, де проживає дві сім’ї (усього шестеро чоловік).

 

На місце події одразу прибули рятувальники, представники аварійних служб району та органів виконавчої влади. Було проведено екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Для проведення робіт, спрямованих на захист автомобільної дороги сполученням Рахів – Богдан було направлено спецтехніку місцевої дорожньо-експлуатаційної дільниці. До можливої евакуації підготували й мешканців будинків, які потрапляли в зону ризику можливого підтоплення та блокування кригою їхніх помешкань. Рятувальниками проводився постійний моніторинг надзвичайної події.

Після обіду, о 17 годині, стихія таки відступила: льодовий затор зрушився з місця, а рівень води в річці Біла Тиса знизився.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

 

23 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів