У НУ-НСі побачили, як люди Балоги розпалюють сепаратизм

Голова Народного руху України, депутат від НУ-НС Борис Тарасюк заявляє про появу сепаратистських настроїв на Закарпатті.

 

Голова Народного руху України, депутат від НУ-НС Борис Тарасюк заявляє про появу сепаратистських настроїв на Закарпатті.

Про це він сказав з трибуни парламенту у середу.

Зокрема, він навів приклади, як 7 березня минулого року Закарпатська міська рада ухвалила рішення про визнання національності русин на території краю, а у 2001 році за результатами перепису 10 тисяч 183 мешканці Закарпатської області заявили про свою належність до русинів.

"Очевидним стає штучний та виключно політичний характер русинства на Закарпатті. У такий спосіб штучно розчленовується один і той самий етнос", - сказав Тарасюк.

Новою хвилею сепаратистських настроїв він назвав нещодавній розгляд питання у Закарпатській облраді щодо прийняття прапора області у вигляді синьо-біло-червоного триколору.

"Політичними ініціаторами ухвалення цього рішення виступили депутати у Закарпатській облраді, які підтримуються і підпорядковуються керівнику секретаріату президента. На території області проведено низку інформаційно-пропагандистських заходів на користь затвердження триколору", - сказав Тарасюк.

На його думку, такі процеси можуть призвести до створення передумов для внутрішньої конфронтації в області та державі.

"Штучно загострюється проблема "Схід-Захід" України і програмуються сценарії децентралізації влади. Подібні політичні ігрища можуть призвести до сепаратистських рухів на території України", - сказав Тарасюк.

Українська правда

***



Політичними ініціаторами всіх цих гучних справ на Закарпатті, за словами головного рухівця, є депутати Закарпатської обласної ради, що підпорядковані волі голови Секретаріату Президента України

Сьогодні, на пленарному засіданні Верховної Ради України 19 березня 2008 р., була оприлюднена заява Голови НРУ Бориса Тарасюка, одного з лідерів фракції блоку "НАША УКРАЇНА-НАРОДНА САМООБОРОНА". Мова йшла про сепаратиські рухи на Закарпатті та їхню загрозу територіальній і політичній цілісності України. Зокрема, в заяві народний депутат звернув увагу колег на рішення сесії Закарпатської обласної ради від 7 березня 2007 року, в якому йшлося про офіційне визнання національності русинів. У цьому рішенні вбачається штучний характер, мета якого – розкол української держави та української нації, про що було заявлено з трибуни парламенту. Адже за соціологічним опитуванням 1993 року русинами на Закарпатті визнали себе 55 осіб, в 1994 – ця цифра зросла до 96, а за результатами Всеукраїнського перепису населення 2001 року, кількість русинів краю дивним чином зросла до 10 тисяч. Що ж стосується їхнього визнання, як окремої національності, пан Тарасюк заявив, що це є абсурдним з наукової точки зору і несе провокаційний характер, з метою розчленування єдиного етносу українського народу на Закарпатті. Ще одним фактом, що насторожує НРУ була спроба затвердження прапору Закарпатської області у вигляді синьо-біло-червоного триколору. Політичними ініціаторами всіх цих гучних справ на Закарпатті, за словами головного рухівця, є депутати Закарпатської обласної ради, що підпорядковані волі голови Секретаріату Президента України – Віктора Балоги.

Всі ці дії спрямовані на втілення програмного сценарію децентралізації влади на Закарпатті, вимагає від керівників Закарпатсько області припинити цей безлад, заявив Борис Іванович.

Володимир Феськов

 

20 березня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів