Андрій Сербайло: "За перші 100 днів роботи Уряд довів, що проводить політику справедливості й відповідальності"

Найважливіший сигнал для громадян України за перші 100 днів роботи Уряду це те, що Юлія Тимошенко послідовно виконує свої передвиборчі зобов’язання й відновлює довіру людей до влади — таку думку висловив сьогодні на прес-конференції заступник голови Закарпатської обласної організації партії "ВО "Батьківщина" Андрій Сербайло.

 

Як зазначив БЮТівець, виплата заощаджень Ощабанку СРСР (у цьому році людям виплятять 20 млрд. грн.), суттєве підвищення виплат при народженні першої, другої та третьої дитини, підвищення зарплат, пенсій та стипендій, а також початок виплат дітям війни свідчать про те, що Уряд всерйоз взявся за підвищення рівня життя українців. "Звичайно, 100 днів — це дуже малий проміжок часу, але за цей період Уряд довів, що проводить політику справедливості й відповідальності", — сказав А. Сербайло.
Реальне підвищення доходів громадян відбувається, навіть попри залишену у спадок від Уряду Януковича інфляцію. Зростання реальних доходів населення в січні-лютому 2008 року (з поправкою на інфляцію) склало 23,4 % (тоді, як у 2007 році цей показник склав 12,8 %).
Проведення ефективної соціальної політики уряду стало можливим завдяки детенізації економіки та реальній боротьбі з контрабандою. Поновлення програми "Контрабанда-Стоп" принесло вже перші відчутні результати. В абсолютному виразі митниця зібрала в лютому 7,603 млрд. гривень, що вдвічі, або на 3,762 млрд. гривень більше ніж у лютому 2007-го. В той же час щоденні митні надходження збільшилися на 80% і встановили рекорд середньоденного перерахування до бюджету за всю історію Держмитслужби – 345,8 млн. грн.
Урядом скасовано необґрунтовані податкові пільги та преференції, встановлені попередніми урядами для "своїх" підприємств, та зруйновані незаконні схеми ухилення від сплати податків, а також припинено практику незаконного відшкодування ПДВ.
Безперечним успіхом Уряду є усунення газових посередників й перехід на прямі поставки газу в Україну. Вперше за всю історію Незалежної України уряд не піддався на газовий шантаж Газпрому й угоди про постачання газу були підписані на вигідних для України умовах.
За словами А. Сербайла, уряд міг би працювати ще ефективніше, якби на роботу Кабінету міністрів не чинився такий шалений тиск з боку фінансово-олігархічних груп та навіть деяких державних установ, зокрема секретаріату Президента. "В країні фактично створені два центри впливу, і коли чиновники з Секретаріату дозволяють собі давати вказівки й критикувати дії Уряду, то це не додає згуртованості демократичним силам і коаліції", — підсумував А. Сербайло.

[i]Прес-служба Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській області[/i]

 

27 березня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2008-03-28 / 13:09:00

    Так держати Бютівці ваш лдер буде Президентом