Науковець та журналіст Йосиф Сірка презентував "Актуально-2"

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація збірки публіцистичних статей "Актуально-2" відомого закарпатцям науковця, журналіста, професора Зігенського університету і Українського Вільного Університету у Мюнхені Йосифа Сірки.

 

Вибрані публіцистичні статті з "Актуально-2" публікувалися у різний час у різних виданнях як у зарубіжних, так і в українських. У них автор хоче привернути увагу до проблем в Україні, які актуальні і сьогодні.
Свої публіцистичні матеріали Й. Сірка пише легким стилем і адресує їх широкій громадськості. Статті умовно розподілені за трьома розділами: "Політика", "Мова" та "Демократія". Це здебільшого короткі публікації, однак кожна з них дає привід для роздумів, — свідчить у рецензії академік Микола Мушинка. Цікавою складовою публіцистики Й. Сірки є підібрана ним інформація про те, як подібні до українських проблем вирішують в інших демократичних країнах.
Книгу автор видав власним коштом і власним коштом поширює її по Україні.
Йосиф Сірка активно пише до українських діаспорних газет та Інтернет-видань в Україні, зокрема часто виступає на сайті "Майдан". Сьогодні живе в Канаді, часто буває в Україні, передовсім в Ужгороді, де мешкають троє його онуків.
Олександра Козоріз, головний редактор видавництва "Мистецька лінія" розповіла: "Сподіваюся, що для нас актуальним є сподівання на подальші публіцистичні виступи Йосифа Сірки, бо вони завжди цікаві і завжди на часі. Разом з автором ми дбаємо про те, щоб українська книжка, вдана на Закарпатті, розповсюджувалася не лише у нашому регіоні".
Йосиф Сірка розповів, що проблеми України гостро турбують його і вимагають публіцистичної реакції.
У ході презентації Й. Сірка зазначив: "Приїжджаючи до Ужгорода, я, на жаль, бачу, що Ужгород просто втрачає своє обличчя як міста України, воно стає універсальним, безликим. Тут панують вивіски іноземними мовами. Здається, ніде у світі немає такої зневаги до державної мови..."

 

15 квітня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів