Губернатор Закарпаття : "Я задоволений..."

Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші: "Я задоволений, що у ситуації, що склалася в УМВС, вдалось все-таки знайти компроміс"

 

Події, що розгорнулися минулої п’ятниці в УМВС України в Закарпатській області, набули подальшого розвитку: у другій половині понеділка в область прибув міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. На прес-конференції для представників ЗМІ він озвучив свій наказ про відсторонення Віктора Чепака від виконання обов’язків начальника закарпатської міліції.

“Я не можу допустити публічного опору… Начальник управління Віктор Чепак використав особовий склад УМВС для демонстрації особливої (?) точки зору і фактичного підриву єдиноначалля в такій структурі, як МВС”, – так прокоментував Юрій Луценко дії начальника управління МВС України в Закарпатській області Віктора Чепака. Нагадаємо, що минулої п’ятниці Віктор Чепак за підтримки особового складу управління висловив протест проти наказу міністра щодо кадрової реорганізації в обласному управлінні та призначення без його погодження нової людини на посаду керівника ужгородської міліції.

Юрій Луценко розцінив позицію начальника управління як непокору і спочатку своїм наказом відсторонив Віктора Чепака від керівництва обласною міліцією. Однак невдовзі, зустрівшись з головою облради Михайлом Кічковським та заступником голови облдержадміністрації Михайлом Поповичем, Юрій Луценко повідомив, що відмінив наказ: Віктор Чепак продовжує керувати закарпатською міліцією. Таку ж заяву міністра озвучила журналістам і прес-служба обласного УМВС. Також відмінено рішення щодо службового розслідування. Натомість рапорт Віктора Чепака стосовно доцільності призначення на посаду заступника начальника УМВС Віталія Глуховері розглядатимуть в міністерстві.

Неординарна ситуація, що склалася в УМВС, не могла залишитись поза увагою керівництва області. Олег Гаваші, голова Закарпатської облдержадміністрації, так прокоментував події:

"Обласна влада надзвичайно стурбована подіями навколо обласної міліції. Я переконаний, що в самій силовій структурі керівники повинні знайти компроміс. Найвищий посадовець держави, який відповідає за правопорядок, не має права порушувати закон. Я задоволений, що у цій ситуації вдалось все-таки знайти компроміс, адже від стабільної роботи міліції залежить, чи буде спокій на вулицях наших міст і сіл.

Разом з тим, я ще раз хочу підкреслити: облдержадміністрація займала і займає чітку позицію щодо дотримання процедури призначення керівників: без погодження на місцях неможливе жодне призначення. Ми вже це проходили не раз. І, до речі, зрештою до нашої думки дослухались, бо на нашій стороні був закон. Ми не проти того, щоб керівниками у нас призначали мешканців інших областей. Головне, щоб це були професіонали і мали бажання працювати на розвиток краю і держави в цілому".


Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА

 

11 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів