НА ЗАКАРПАТТІ СТИХІЯ ЗРУЙНУВАЛА МОСТИ, БЕРЕГОУКРІПЛЕННЯ ТА ПІДТОПИЛА ЖИТЛОВІ БУДИНКИ

Станом на 21:00 25 липня в Закарпатській області зруйновано та пошкоджено 25 мостів, серед яких 22 місцевого значення, 1150 метрів берегоукріплень, підтоплено 1 тисяча 157 дворогосподарств та 2 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, відключеним від електропостачання залишається 1 населений пункт.

 

Окрім Рахівського, Міжгірського та Свалявського районів Закарпаття постраждав і Тячівський район.

Так, у селі Руське Поле потічком Стара Ріка підтоплено близько 1000 дворогосподарств, стадіон, школу та будинок культури. Зі 150 будинків евакуйовано людей у безпечні місця. Населений пункт відключено від газо-та електропостачання. У с. Лопухово зруйновано 60м. автодороги комунального значення в присілку Прочка. Частково зруйновано берегоукріплення в присілку Яблучниця та бетонне берегоукріплення автодороги Усть-Чорна-Лопухово в урочищі Гук. В селищі Усть-Чорна частково зруйновано земельне полотно автодороги, а в смт. Дубове продовжується розмив лівобережної дамби р. Тересва. В с. Красна річкою Тересва підтоплено 5 дворогосподарств по вул. Миру (вода зійшла), збільшився розмив дамби на вулиці Жовтневій у с. Калини. потічком Сухий підтоплено 34 дворогосподарства (вода зійшла). У с. Терново стався розмив дамби на р. Тересва в урощищах Нижній Заверб, Середній Заверб та Верхній Заверб. В селищі Тересва потічком Буковець підтоплено 12 дворогоспдарств біля місцевого ринку. У с. Бедевля підтоплено 30 дворогосподарств та 12 будинків на вулицях Прикордонна і Комарова. В с. Теребля зруйновано 2 містки до приселків Верхній та Нижній Росул, підтоплено 10 дворогосподарств.
Наразі на ліквідації стихії працюють аварійні бригади Закарпатського обласного управління по меліорації і водному господарству, дорожніх служб та підрозділи оперативно-рятувальної служби області

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

 

26 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів