ЗБИТКИ ВІД СТИХІЇ В ЗАКАРПАТТІ ВЖЕ ПЕРЕВИЩУЮТЬ 163 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

Через інтенсивні дощі впродовж 23-27 липня поточного року відбувся різкий підйом води в річці Тиса та її притоках.

 

Станом на 26 липня на території зазначених районів склалась наступна ситуація:
зруйновано та пошкоджено мостів - 107 (з них 3 автомобільних та 29 пішохідних мостів місцевого значення, 75 - на лісових дорогах); пошкоджено близько 15 км автомобільних доріг; зруйновано близько 3,5 км берегоукріплень; пошкоджено майже 3,5 км водозахисних дамб; 4 випадки сходження зсувів ґрунту; підтоплено більш ніж 1200 дворогосподарств та 250 житлових будинків; відключено від газопостачання близько 300 будинків (с. Руське Поле); підтоплено близько 2500 га сільгоспугідь.

Через підтоплення житлових будинків довелося евакуювати 755 людей.

На ліквідацію наслідків дощового паводку було залучено аварійні бригади та підрозділи Закарпатського облводгоспу, служби автомобільних доріг у Закарпатській області, Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, аварійно-рятувальні підрозділи головного управління МНС України в Закарпатській області. Всього було залучено 1519 осіб та 305 од. техніки.

За попередніми підрахунками (станом на 9 годину 26 липня 2008 року), загальний обсяг збитків по області перевищує 163,7 млн. грн.

На ліквідації стихії продовжують працювати аварійні бригади Закарпатського обласного управління по меліорації і водному господарству, дорожніх служб, підрозділи оперативно-рятувальної служби області, ДАІ УМВС

27 липня о 13.00 стався зсув грунту (близько 15 м) насипу дороги на автодорозі Мукачево-Чоп на відстані 50 м до автомобільного моста через залізничну колію Чоп-Ужгород. Внаслідок зсуву пошкоджено дорожнє полотно завдовжки 25-30 м. Рух автотранспорту на цій ділянці здійснюється в односторонньому порядку.

А о першій ночі сьогодні в оперативно-рятувальну службу краю повідомили про те, що в м. Хуст підтоплено 51 дворогосподарство на 7 вулицях та територія Хустського технічного ліцею. В с. Крива підтоплені 12 дворогосподарств. Сталися переливи води через автодорогу Мукачево-Рогатин між м. Хуст та с. Рокосово (близько 100 м), між с. Бороняво та с. Сокирниця (близько 100 м) та автодорогу Хуст-Шаян-Вишково (близько 250 м).

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

 

28 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів