Газовики змушені вдатися до радикальних дій

Працівники ВАТ “Закарпатгаз” візьмуть участь у Всеукраїнській акції протесту підприємств з газопостачання та газифікації України. Газовики висловлюватимуть протест шляхом пікетування Кабінету Міністрів у середу, 6 серпня. В Ужгороді у цей день працівники "Закарпатгазу" також звернуться до влади зі своїми проханнями.

 

До радикальних дій газовиків спонукає критична ситуація, яка склалася на газорозподільних підприємствах у зв’язку із бездіяльністю влади щодо забезпечення нормального функціонування систем газопостачання держави.
Сьогоднішній фінансовий стан підприємств галузі взагалі ставить під загрозу їх функціонування, що у свою чергу може призвести до порушення спокою і безпеки громадян.
Чинні тарифи на послуги з розподілу і постачання природного газу, як і раніше, не забезпечують відшкодування їх економічно обґрунтованих витрат.
Через низьку заробітну плату кваліфіковані кадри, які забезпечують безперебійне і безаварійне газопостачання споживачів, залишають робочі місця.
Працівники обласних ВАТів просять владу допомогти у найкоротші терміни встановити реальні економічно обґрунтовані тарифи на послуги з транспортування та постачання природного газу. Газовики поінформували Кабмін, що у разі подальшого ігнорування їх вимог (встановлення економічно обґрунтованих тарифів і повний розрахунок за надані послуги із транспортування) газові підприємства України припинять газопостачання споживачів (крім тих, відключення яких неможливо здійснити з технологічних причин), а також обмежать виконання всіма підрозділами підприємств виробничих функцій (крім роботи аварійних служб).

Прес-служба ВАТ "Закарпатгаз"

 

31 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів