В ОБЛАСТІ ВПРОВАДЖУВАТИМУТЬ ЄВРОПЕЙСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗІ ЗБИРАННЯ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ

У середу, 30 липня перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога зустрівся з генеральним директором „АВЕ Австрія” п. Бургером та директором компанії по Східній Європі п. Вітенбергом.

 

В ході зустрічі йшлося про перспективи співпраці у рамках реалізації Концепції комплексної системи поводження з побутовими відходами для Закарпатського регіону. Сторони обговорили проект будівництва сучасного полігону для переробки і утилізації відходів в районі с. Широке Виноградівського району. Предбачається, що підприємство займатиметься збиранням та утилізацією твердих побутових відходів з Виноградівського, Хустського, Міжгірського і можливо із Іршавського районів. Одна з головних вимог обласної влади при введенні в експлуатацію полігону – безумовне дотримання екологічних умов. Керівники компанії „АВЕ Австрія” повідомили, що будівництво цього полігону орієнтовною вартістю – близько 3 млн. євро планується розпочати вже наступного року.
Одночасно під час зустрічі представники австрійської компанії повідомили про початок переговорів з з керівництвом міст Мукачева та Чоп, представниками Ужгородського та Міжгірського районів щодо створення тут підприємств зі збирання і утилізації сміття.

ДОВІДКА
"AVE Grupp Austria" – державне підприємство у складі концерну "Energe AG". Річний оборот AVE – понад 200 млн. євро і становить близько 30% загального обороту концерну. Підприємство працює у 8 країнах Європи – Австрії, Німеччині, Чехії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Молдові, Україні.

Управління інформації та зв’язків
із громадськістю облдержадміністрації

 

31 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів