Голова Ужгородського БЮТу Василь Гнатків: „Дострокові парламентські вибори треба проводити спільно з президентськими”

Ту складну політичну ситуацію, яка склалася в Україні, ми попросили прокоментувати голову Ужгородського БЮТу, депутата Закарпатської обласної ради Василя Івановича Гнатківа

 

Як відомо, відразу після створення коаліції та призначення нового уряду, прем’єр стала об’єктом нищівної, необґрунтованої, а часом взагалі абсурдної критики з боку Ющенка, Балоги та дрібних чиновників із СП. За вісім місяців роботи уряду Тимошенко вистачить пальців двох рук, аби перерахувати дні, коли на його адресу не звучали випади з боку так званих "колег" по коаліції з Банкової. А втручання у роботу Кабміну "сантехників" Секретаріату, призупинення його важливих рішень Президентом та постійні безглузді "директиви" давно стало звичайною справою.
Щоб довести демократичну коаліцію до стану розпаду, Президент не гребував ніякими засобами. Всі добре пам’ятають і критику Президентом виплат по знецінених заощадженням Ощадбанку (хоча це були чи не головною передвиборчою обіцянкою кандидата в президенти Ющенка), і шалений тиск на Тимошенко під час газової кризи взимку, коли вона прибирала газових посередників з "РосУкрЕнерго", і блокування боротьби з корупцією у Фонді держмайна та призначення нового керівника, і, як наслідок, зрив процесу приватизації - в результаті держава отримала від приватизації в січні-серпні всього 3,9% річного плану, а запланований Урядом Тимошенко процес повернення вкладів Ощадбанку зірвано через ненадходження коштів від приватизації.
Президент також систематично призупиняв постанови Кабміну та накладав вето на закони, якими Уряд боровся з інфляцією і навіть забороняв губернаторам спілкуватися з главою Уряду, не дозволяючи їм відвідувати засідання Кабміну! Загалом Ющенко призупинив сотні важливих розпоряджень Уряду!
Апогеєм потужної антиурядової кампанії Ющенка стали голослівні звинувачення на адресу Тимошенко у "державній зраді". Піарівські, пропагандистські звинувачення трансформувалися у реальні оперативно-розшукові заходи, координовані креатурою Балоги заступником шефа СБУ Тиберієм Дурдинцем. "Наша Україна" не ухвалила, до речі, жодної заяви на захист своїх партнерів по коаліції і мовчки спостерігала за тим, як Ющенко та його Секретаріат знущалися над Тимошенко.
Тому зараз і маємо таку печальну ситуацію. Вважаю, що Віктор Ющенко зобов’язаний повернутися до співпраці в межах демократичної коаліції, якщо ж Президент обере варіант дострокових парламентських виборів, то, на моє переконання, їх варто проводити спільно з дочасними виборами Президента – аби не мучити країну щорічними виборами.

„ФЕСТ”, 11 вересня 2008 року

 

11 вересня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів