Проти Чучки порушили кримінальну справу

Людина, яка в 2004р. стала символом Ужгородського Майдану, чотири роки потому опинилася під прицілом балогівської прокуратури, маючи за собою тільки одну провину – він не побоявся стати на захист мешканців села перед рейдерською атакою місцевих "регіоналів".

 

Як стало відомо zakarpat.info, в четвер, 23 жовтня прокуратурою області було порушено кримінальну справу проти голови Баранинської сільради Павла Чучки. Конфлікт навколо сільради триває вже другий рік. І вже другий рік непокірний сільський голова протистоїть керівнику закарпатської організації Партії Регіонів Лидидіякий проживає в цій же сільраді.
Баранинська сільська рада межує з Ужгородом, відповідно вартість землі тут не сильно відрізняється від ужгородської. Зрозуміло, що знайшлось багато охочих розжитись землею сільської громади. Однак новий голова сільради Чучка зайняв по земельному питанню принципову позицію, ставши на захист інтересів селян.
Опоненти не придумали нічого кращого, як заблокувати роботу ради – частина депутатів просто перестала ходити на сесії, зриваючи їх проведення. Паралельно було підключено репресивний апарат – різні перевіряючі органи на чолі з прокуратурою постійно втручались у роботу, вилучаючи під надуманими приводами різноманітну документацію, що також ускладнювало нормальну роботу сільради. Часто мешканці села не могли отримати навіть простої довідки через безвідповідальність працівників прокуратури.
Зрештою люди не витримали і відкликали 5 депутатів-прогульщиків. За їх відкликання на референдумі проголосувало більше 90 % виборців. До речі, це перший в Україні випадок, коли люди змогли позбавити повноважень депутатів-зрадників.
Вибори нових депутатів було призначено на 2 листопада. В цей час на світ з’являється судовий позов такого собі гр. Ледіди до територіальної комісії з вимогою скасувати вибори. При цьому Ледіда не проживає на території жодного із п’яти округів, де обирають депутатів, і взагалі, живе в іншому селі. Відповідно, він на цих виборах не являється суб’єктом - виборцем, тому його права ніяк не могли бути обмежені. Відповідно до законодавства України, його позов взагалі не повинен був розглядатись. Однак суддя Леміш чомусь не побачив (чи не захотів побачити) цих очевидних навіть для студента фактів і 23 жовтня постановив задовольнити всі вимоги позивача. Залишається тільки здогадуватись, які аргументи використали ледидівці для того, щоб суддя Леміш забув на деякий час про закони України.
Зрозуміло, що Чучка не допустив, щоб дана постанова вступила в дію і оскаржив її до апеляційної інстанції. Таким чином рішення про проведення виборів залишалось в силі. Розуміючи, що на виборах мешканці оберуть нових депутатів і вже через тиждень їм доведеться розпрощатись з мріями про Баранинську землю, новоявлені "земельні рейдери" підключили до справи балогівську прокуратуру, яка з радістю прислужує в цій боротьбі "регіоналам".
Розуміючи, що поразка близько, вони пішли на безпрецедентний для Закарпаття крок – порушили проти Чучки кримінальну справу за надуманими обвинуваченнями.
Ось в такій країні – країні абсурду – ми живемо. Чотири роки тому, коли теперішні мукачівські "герої" сиділи в партійних штабах і чекали інструкцій з Києва, Чучка першим вивів ужгородців на вулиці, щоб показати режиму силу народу. Тоді здавалося, що прокурорський беспредєл назавжди відійде в минуле. Людина, яка в 2004р. стала символом Ужгородського Майдану, чотири роки потому опинилася під прицілом балогівської прокуратури, маючи за собою тільки одну провину – він не побоявся стати на захист мешканців села перед рейдерською атакою місцевих "регіоналів".

 

24 жовтня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів