Сидор судитиметься з СБУ і телеканалом ICTV за наклеп

"Ми подаємо в суд на ICTV і Наливайченка (Валентин Наливайченко — в. о. голови СБУ), бо вони розповсюдили неправдиву інформацію", — заявив священик у коментарі ZAXID.NET.

 

Так лідер закарпатських русинів протоієрей Димитрій Сидор називає інформацію, оприлюднену на телеканалі ICTV, про те, що російські спецслужби фінансують русинство через підтримку русинських шкіл. "Невже голова СБУ думає, що за 30 тисяч доларів можна зробити переворот?", — обурювався Сидор. Він наголосив на тому, що не отримав ні копійки з Росії на розвиток російських та русинських шкіл у Закарпатській області.
Що стосується кримінальної справи, в якій Димитрій Сидор проходить як свідок, то 19 листопада в УСБУ у Закарпатській області відбувся третій його допит. Як повідомив ЗІК, священик відмовився давати свідчення. Натомість власне Сидор заперечує той факт. "Я дав свідчення в СБУ, — сказав о. Сидор у коментарі ZAXID.NET. — Я розповів представникам служби все, що їх цікавило, проте залишив за собою право не відповідати на запитання, які не мають жодного стосунку до організації, яку я представляю, чи питання, на які, відповідно до міжнародних норм, я маю право не відповідати". "Я також відмовився назвати СБУ список учасників Конгресу. Для чого, щоб щодо них розпочалися репресії?", — повідомив голова Сойму. А факт повторного виклику до СБУ священик назвав "ознакою репресій".
РІО

 

22 листопада 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Truster 2008-11-22 / 13:44:00

    "А факт повторного виклику до СБУ священик назвав "ознакою репресій".
    - Репресії - це не виклики в СБУ на допити як свідка, поспитайте тих людей що справді зазнали репресій у відомі часи. Не було б у сидора "ні коня, ні шаблі, ні бурки" як у анектоті.
    Та й патякати на увесь світ у інтернеті і в газетах навряд чи зміг. А чи є звязок з Росією? Так пригадайте агенцію "регнум" де вона знаходиться і що ж так телеканал "Росія" любить показувати сюжети про "пригноблених підкарпатских русинів", що їх знімає російський журналіст і громадянин Росії Євгеній Ревенко (до речі випускник Львівського військово-політичного училища). Ні-ні звичайно Росія велика і найдемократичніша країна в світі і ніяких "темників" для журналістів там не існує. Це як кажуть поверхневий погляд. А якби копнути поглибше? Звичайно СБУ не КГБ, бо не можна розшифрувати як "контора глубокого бурєнія". На щастя. Чи на жаль?