У п’ятницю відбудеться засідання асоціації хірургів Закарпаття

Участь у медичному форумі візьмуть представники наукової медичної еліти краю, хірурги з усіх районів області. Тема засідання: "Гострий та хронічний панкреатит".

 

Запрошуємо представників ЗМІ на 10.30 до спілкування з головою асоціації хірургів Закарпаття професом Василем Русиним.

У п’ятницю відбудеться засідання асоціації хірургів Закарпаття. Участь у медичному форумі візьмуть представники наукової медичної еліти краю, хірурги з усіх районів області. Тема засідання: "Гострий та хронічний панкреатит". Доцент кафедри госпітальної хірургії УжНУ Румянцев К.Є., завідувач кафедри госпітальної хірургії УжНУ проф. Русин В.І., завідувач хірургічного відділення ЗОКОД Ігнат В.І. поділяться з колегами останніми напрацюваннями у методиках лікування панкреатиту.

Обласна клінічна лікарня, конференц-зал


Довідково.
Гострий панкреатит - запальний процес у пiдшлунковiй залозi, який супроводжується активацiєю ферментiв з наступним автолiзом "самоперетравлюванням" як самої залози, так i прилеглих до неї тканин. Кiлькiсть випадкiв панкреатиту за останнi роки постiйно зростає. Ця недуга, поряд з апендицитом та холециститом, є лiдером серед хiрургiчних захворювань органiв черевної порожнини. Причини її виникнення - рiзноманiтнi, але насамперед слiд видiлити токсичний вплив алкоголю та жовчнокам’яну хворобу. Надуживання алкоголю може викликати розвиток гострого панкреатиту. Особливу небезпеку становлять алкогольнi напої сумнiвної якостi, якi навiть у невеликих дозах можуть призвести до вкрай тяжких форм захворювання. Також досить часто гострий панкреатит може розпочинається пiсля занадто щедрого обiду або травми підшлункової залози.

Шановні колеги! Більш повну і популяризовану (доступну) інформацію про панкреатит, ризики цієї хвороби та профілактику можна отримати надіславши листа на e-mail: [email protected].

 

11 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів