ЗАКАРПАТСЬКІ ЕЛЕКТРИКИ ОБКРАДАЮТЬ УЖГОРОДЦІВ

Жителі обласного центру справно розраховуються за спожиту електроенергію. Тож куди діваються гроші, якщо відключають світло?

 

Минулої суботи до рук випадково потрапила свіжа новинка „Новини Закарпаття”, яку останнім часом я принципово не читаю, бо переконана, що вона відверто обманює людей. Здавалося б, що ця голосна назва мала б доносити до читачів свіжі новини області. Але очевидно, що газетка перетворилася на „мадам за викликом”. А з інших засобів масової інформації я ще раніше дізналася, які шалені гроші витрачаються з нашого бюджету на утримання владного рупора. Перефразовуючи, ситуація нагадує знайомий вислів: хто дівчину платить, той її й танцює.

Та хай би придворна газетка існувала служакою, така її доля. Але не завадило б свої рядки фільтрувати, бо вже явно відкрита брехня валяється по сторінках..

Так, цього разу на 16 сторінці мій погляд впав на заголовок „Електромережі обласного центру перевантажені”. Тут же в мене виникло запитання: чому саме обласного центру? Тому я вирішила почитати далі. Як і сподівалася, далі пішла повна нісенітниця. Увесь текст зводився до того, що електромережі в Ужгороді настільки слабі, що не витримують напругу, яку споживають переважно жителі міста, бо ж, як відомо, великі підприємства майже не працюють. Дивує, чому слабі мережі не підсилюють, чому не ремонтують, адже коштів є вдосталь, їх справно платимо ми, пересічні ужгородці й закарпатці. Тим більше, що у вартість спожитої нами електроенергії закладена не лише її реальна ціна, а й вартість обслуговування електромереж, їх ремонт, зарплата працівників. І напевно, як підказує життя, переважна частина з них йде на особняки та дорогі машини керівників ВАТ ЕК „Закарпаттяобленерго”. І це не секрет.

Я читала інформацію і не переставала дивуватися, чому „Закарпаттяобл-енерго” вирішило виправдовуватися у дивний спосіб. Перераховані на початку інформації „аварійні знеструмлення” є найліпшим доказом того, що відключення елктроструму одночасно у семи-восьми мікрорайонах міста це не що інше, як диверсія проти ужгородців і має замовний характер. Це ж треба бути повним профаном, аби повірити у казки, що аварії стаються одночасно, як по команді, майже у півміста.

Також мені стало відомо, що начальник обленерго є депутатом обласної ради, і як обласний керівник підзвітний обласній владі, тому за статусом змушений виконувати її вказівки, тобто воювати з мером Ужгорода Сергієм Ратушняком. Ці мукачівські хлопи, що вдерлися в наше місто, заважають нам спокійно жити. А нові починання міської влади взагалі сприймають у штики. Так, минулої неділі в Ужгороді проходив референдум, і ми, ужгородці, доказали мукачівським бандитам, які нині керують областю, що аквапарк у нас таки буде, бо він нам потрібен. Але я веду до іншого. У суботу ввечері, напередодні голосування, у багатьох мікрорайонах міста також ставалися електроаварії – планові, у деяких кварталах струму не було з 18 год. суботи до 15 год. неділі. І яку брехню видадуть електрики на цей раз, можемо лише здогадуватися, бо на електрообігрівачі списати не можна, вже працює центральне опалення.

Сидячи майже добу без світла, ми

з сусідами твердо переконалися, що суботньо-недільне понад двадцятигодинне відключення електро-енергії було заплановане заздалегідь, аби вплинути на ужгородців перед голосуванням на референдумі. І не треба нам розказувати брехливі казки.

Надія МАКАР, Ужгород, вул. Пестеля

Газета "трибуна"

 

13 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів