Смерть немовляти в пологовому будинку Ужгорода не пов’язана з відключенням світла, - головлікар

Смерть новонародженого хлопчика в Ужгородському пологовому будинку не пов’язана з відключенням електроенергії. Головний лікар Ужгородського пологового будинку Володимир Панаїт повідомив, що малюк народився у 26 тижнів, важив 1 кг 100 грамів. Під час відключення електроенергії лікарі вручну підтримували в робочому стані апарат дихання, проте врятувати дитинку не вдалося. На той момент (10 грудня) в інкубаторах перебували ще троє малюків.

 

З ними все гаразд. Коментар В.Панаїта з приводу загибелі немовляти ZAXID.NET надав прес-центр управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА 15 грудня.

Зі слів головного лікаря, дитинка після народження одразу була поміщена в інкубатор. Їй діагностували: внутріутробну інфекцію плоду, респіраторний дисстрес, синдром важкого ступеню, крайній ступінь незрілості органів і систем. За статистикою західних лікарів, у таких випадках виживають лише 2-3 % діток, йдеться в коментарі.

В.Панаїт також повідомив, що дизельну установку було придбано шпиталем 2-3 місяці тому. При відключенні електроенергії мав спрацювати стартер. Чому цього не відбулося, зараз з’ясовують.

Електроенергію увімкнули о 19.00. Хлопчик помер о 19.55. Як раніше повідомлялося, електропостачання пологового будинку зникло о 18.15. Головний лікар також спростував інформацію про те, що з початку року це вже третій випадок відключення шпиталю від енергозабезпечення.

Прокуратурою Закарпатської області скеровано повідомлення про загибель дитини через відключення електропостачання в Ужгородському пологовому будинку до прокуратури м. Ужгорода. Міською прокуратурою буде проведена перевірка згаданої інформації і буде вирішене питання в порядку ст. 97 КПК України.

ZAXID.NET

 

15 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів