НА ЗАКАРПАТТІ РЯТУВАЛЬНИКИ ЗНАЙШЛИ ЗАБЛУКАЛИХ ТУРИСТІВ ТА НАДАЛИ ДОПОМОГУ ПОТЕРПІЛІЙ ДІВЧИНІ

Одразу дві надзвичайні події сталися в горах Закарпаття на вихідних. Рятувальники закарпатських гірських пошуково-рятувальних пунктів знайшли групу з 8 заблукалих туристів та надали першу медичну допомогу дівчині, яка травмувалася під час катання на велосипеді.

 

Про загублення вісьмох київських сноубордистів на полонині Драгобрат, що на Рахівщині, рятувальників о 16:35 20 грудня повідомили їхні знайомі. Саме вони розповіли працівникам Ясінянського гірського пошуково-рятувального пункту про те, що заблукалі вранці почали спуск з гори Стіг, однак через мізерну видимість втратили орієнтири та попрямували зовсім в інший бік. На пошуки зниклих туристів вирушили рятувальники, які на той час знаходилися на полонині Драгобрат. Як розповів заступник командира Закарпатського гірського пошуково-рятувального загону Петро Митро: "Піднявшись на гору, працівники МНС одразу натрапили на сліди заблукалих, які згодом і вивели до їх місця перебування – район полонини Крачунеска". Всі восьмеро членів групи у задовільному стані о 19:50 того ж дня були доставлені до місця відпочинку.

Ще один прикрий випадок стався минулої суботи в урочищі Козменщик, також на Рахівщині, де під час катання на велосипеді травмувалася 19-річна мешканка Івано-Франківська. Як стало відомо група відпочиваючих студентів з сусідньої області 20 грудня прибула на одну з баз відпочинку‚ щоб згодом піднятися на Говерлу. Під час реєстрації в Говерлянському гірському пошуково-рятувальному пункті, у зв’язку з несприятливими погодними умовами, рятувальники запропонували туристам відмовитися від сходження на вершину. Зваживши на рекомендації працівників МНС‚ відпочиваючі вирішили провести дозвілля неподалік бази відпочинку. 19-річна дівчина, з’ясувавши, що хтось із групи привіз із собою гірський велосипед, захотіла покататися та під час катання впала й травмувала голову. Потерпілій місцеві рятувальники надали першу невідкладну медичну допомогу та транспортували до Говерлянського гірського пошуково-рятувального пункту. На той час там уже чекала карета швидкої, якою дівчину доправили до лікарні селища Ясіня. Лікарі діагностували в дівчини струс головного мозку. Наступної доби, 21-го грудня Єлизавету перевезли до Івано-Франківська, де вона продовжить подальше лікування.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

 

22 грудня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів