Росія хоче незалежності Закарпаття

Бажання відділити Закарпаття є одним з пунктів "газового шоу" Росії, - УНП

 

"Усі заяви з боку Росії щодо нібито вкраденого Україною газу – чергова цілеспрямована дезінформація, що має на меті дискредитувати нашу державу", – заявив Іван Габор, голова Закарпатської обласної організації УНП.

Це "політичне шоу" є частиною сценарію, що реалізовує Росія для захоплення газотранспортної системи. А бажання відділити Закарпаття є одним з пунктів цього сценарію, оскільки, через цей регіон проходять газові магістралі – підкреслює Габор.

"Росія прагне якомога швидше відкрити нові транзитні маршрути: південний і північний. Утім їхня реалізація досить дорога – по 25 млрд. євро кожен, а економічна криза знизила їх актуальність через зменшення споживання газу. Натомість транзит через Україну дешевше у 3-5 разів.

Цей конфлікт має винятково політичний аспект - сваритися з Україною сьогодні невигідно, оскільки, реалізовувати паливо все ж-таки потрібно. Російське керівництво ніяк не може змиритися з думкою про те, що Україна є незалежною державою. Про це свідчать висловлювання Володимира Путіна про керівництво України, які мене як українця ображають", – зазначає Іван Габор

Іван Габор переконаний, що "змінити такий стан речей можливо за умови, що надалі Росія передаватиме газ Україні на її східному кордоні, а решту шляху він проходитиме під наглядом і під відповідальністю країни-транзитера і безпосередньо кінцевого споживача".

Крім того, голова Закарпатської обласної організації УНП закликає споживачів економити газ, шляхом його раціональнішого використання.

 

12 січня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів