Закон - один для всіх?

Про свавілля чиновників, які цинічно користуються своїм становищем, ставлячи себе понад законом, бо впевнені у власній безкарності, йшлося у прес-центрі “Нове Закарпаття”. До депутата Ужгородської міської ради Андрія Риби звернувся директор ужгородської фірми Юрій Маркович, який став потерпілим у ДТП, вчиненій головою Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Дмитром Івановим.

 

Юрій Маркович розповів, як торік у листопаді в його припаркований автомобіль на повній швидкості врізалося авто, з якого, за словами потерпілого Марковича, “вийшов п’яний, що ледве на ногах стояв, Діма Іванов”. Марковича і його супутницю, які на момент зіткнення були в машині, “швидка” доправила до лікарні. Там у дівчини діагностували закриту черепно-мозкову травму, перелом носа, Марковичу наклали на шию шину, зашили губу. Поки потерпілих від наїзду чиновника оглядали лікарі, на місці ДТП залишався викликаний Ю. Марковичем його друг Юрій Козак.

Як він розповів, неподалік за ДТП спокійно спостерігав співробітник ДАІ в автомобілі, а при його появі поїхав геть. Викликаний Козаком наряд ДАІ спершу хвилин 20 також повністю бездіяв, і тільки коли він почав фотографувати номери ДАІшника, представник цієї служби забрав у Іванова права і техпаспорт. Оформляти ДТП почали лише після приїзду слідчого (до цього моменту Іванов безперешкодно відігнав і поставив свій автомобіль в інше місце), запевнив Юрій Козак, свідків ніхто не опитав, а самого винуватця повезли нібито на освідчення в наркодиспансер, однак жодної довідки про стан сп’яніння ніхто так і не надав. Через кілька днів чиновник навідався до потерпілого. Аби влагодити ситуацію “по-людськи”, Маркович у своїх умовах зазначив погашення половини кредиту за понівечену автівку і готовність віддати її в обмін на інше авто. Натомість йому запропонували не тільки погашення кредиту, а й новий автомобіль, оформлення страхування тощо. Нову машину, навіть дещо кращої комплектації, таки купили і навіть оформили довіреність на 3 місяці користування нею. Впевнений, що його кредит погашають згідно з домовленістю, потерпілий через 2 місяці дізнався від банку, що насправді має за цей період кредитну заборгованість, а згодом замість переоформити машину... йому виставили несподіваний “рахунок” на 8 тис. доларів. Таким чином, потерпілий Маркович залишився без нічого: його зупинили на вулиці ДАІшники і вилучили доручення згідно з заявою про його анулювання та ще й змусили сплатити 450 грн. штрафу за водіння без відповідних документів. Слідчий за фактом ДТП зробив відмовні матеріали, констатував Юрій Маркович, а Іванов подав до міліції заяву про вимагання від нього коштів.

Випадок з Ю. Марковичем, на жаль, далеко не поодинокий у суспільстві, яке вітало помаранчеву революцію лозунгами “Закон — один для всіх”, й пересічні громадяни досі позбавлені можливості відстояти себе. Правоохоронні органи в нас або куплені, або бездіяльні, або керуються замість закону “телефонним правом” і самі чинять злочини, приховуючи їх, міркує депутат Андрій Риба. Він особисто вже направив депутатське звернення до в. о. голови Антимонопольного комітету в Київ про дії голови обласного ТВ АКУ, а також готуються звернення від трьох депутатів Верховної Ради.

clipnews.com.ua

 

27 квітня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів