Головний лікар Ужгородського пологового будинку вимагає в педлеглих приносити йому по 20 тис. доларів щомісяця?

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція лікарів Ужгородського міського перинатального центру.

 

Лікарі розповіли про критичну ситуацію, яка склалася в пологовому будинку. Зокрема, Руслан Федько заявив, що призначений 3 місяці тому головний лікар перинатального центру Володимир Симулик вимагає від акушерів-гінекологів платити йому особисто гроші за кожній прийняті лікарями пологи. "Була озвучена вимога класти на стіл головному лікарю майже 20 тисяч доларів на місяць. В середньому на місяць в Ужгороді приймають 350 пологів. З нас, лікарів, намагаються зробити колядників-засівальників. На нового головного лікаря ми покладали великі надії, чекали системних змін, переформатування ряду напрямків нашої діяльності, її покращення. Ситуація з фінансами у країні відома всім, тож ми сподівалися, що людина, яка стільки років пропрацювала у владі, допоможе пологовому будинку і у фінансову напрямку. На жаль, натомість прозвучала вимога, що кількість пологів повинна бути помножена на певну суму грошей і покладена йому на стіл. Ситуація зайшла в тупик. Ми провели збори і зібрали понад 100 підписів під зверненням до міського голови із проханням втрутитися в ситуацію, допомогти колективу, створити нормальні умови для роботи та змінити головного лікаря. Сподіваємося на його мудре рішення. Звертаємося також до президента, прем’єр-міністра, генпрокурора та міністра внутрішніх справ з вимогою покласти край цій ситуації", — сказав Р. Федько.
Він також розповів, що головний лікар погрожує акушерам звільненням у разі невиконання його вимог.
Заступник головного лікаря Анатолій Куцина підтвердив, що провідних лікарів перинатального центру змушують займатися невластивою діяльністю – тиском на колег для збору коштів з невідомою метою. "Все почалося з прохання позичити 3 тисячі доларів для потреб сім’ї головного лікаря. Потім ми з колективом зібрали ще 3 тисячі доларів знову як позику. А тоді В. Симулик сказав, що оскільки ми маємо такі гроші, то нехай збираємо відповідні суми регулярно. Крім того, ротаційні зміни у міському перинатальному центрі за останні 3 місяці проводяться тільки на основі грошових відносин. Переведення лікаря з жіночої консультації у стаціонар також вартує грошей з наступною умовою про регулярні сплати 500-1000 доларів головному лікарю. Призначаються два лікарі на одну посаду і потім з обох лікарів одночасно вимагаються гроші. Ми більше не будемо терпіти це, вирішили все винести на світло", — сказав А. Куцина.
Завідувач першим родильним відділенням Іван Палюк розповів, що пропрацював 40 за своїм фахом: "Я завжди міг відкрито дивитися в очі колегам і тому не міг і зараз погодитися на вимогу головного лікаря збирати з них гроші для невідомих цілей. Далі терпіти цю ситуацію не можна. Можливо, я буду звільнений з посади, але це ліпше, ніж займатися незаконною діяльністю".
Завідувач другим родильним відділенням Василь Піріді розповів про методи, які застосовує нове керівництво до власних працівників. Спочатку лікарю оголосили, що він відсторонений від посади на 2 тижні, потім ще на 2, "потім мене відправили у відпустку, а потім повідомили, що якщо хочеш бути завідувачем—давай певну суму",--каже Василь Піріді.
Крім того, учасники засідання заявили, що вимагають зміни головного лікаря, оскільки нинішній очільник пологового будинку, за їхніми словами, некомпетентний в акушерстві та гінекології, не орієнтується у професійних термінах, оскільки є педіатром-інфекціоніст і понад 10 років не практикував медичну діяльність. "Головний лікар не може допомогти фахівцям пологового будинку, оскільки сам не є спеціалістом. Просимо змінити головного лікаря на фахівця акушерства, як цього вимагає наказ №620 Міністерства охорони здоров’я України. Перинатальний центр — це величезна структура з 5 відділень, яка працює не лише для ужгородок, а для мешканок усієї області. Нас не влаштовує ставлення до нас і загалом до роботи В. Симулика. Він хаотично міняє ситуацію у центрі, що не піде на користь пацієнтам. Ми, лікарі, можемо відверто дивитися в очі кожному, хто виходить із пологового будинку, бо грошей ні від кого не вимагаємо. Тому ми проти тої злочинної схеми, яку нам намагаються нав’язати", — каже Р. Федько.

 

06 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2009-05-13 / 19:51:00

    ПОБОЇТЬСЯ БОГА ТАКЕ РОБИТИ З ПРОСТИМ НАРОДОМ ...!!!!!!!!!!

  2. 2009-05-13 / 19:46:00

    де клятва ГИППОКРАТА?

  3. 2009-05-06 / 21:32:00

    Главврач урод.