На південному заході області оголошено п’ятий надзвичайний клас пожежної безпеки

Найближчими днями у частині лісових та лісопаркових угідь Закарпаття встановиться найвищий п’ятий клас пожежної безпеки, що означає надзвичайну імовірність виникнення лісових пожеж.

 

Вже сьогодні п’ятий (надзвичайний) клас пожежної безпеки присвоєно лісовим угіддям на південному заході Закарпатської області, де впродовж кількох тижнів спостерігається тепла суха погода, внаслідок чого створилися ідеальні умови для виникнення пожеж в лісах.

Впродовж кількох наступних днів передбачається, що дана ситуація пошириться й на інші, вкриті лісом території Закарпаття, де ще сьогодні фіксувалася мала та середня імовірність виникнення лісових пожеж.

- За нашими прогнозами, загострення ситуації слід чекати 15-16 травня, коли на більшості території Закарпаття встановиться середня, висока та надзвичайна імовірність загорянь в лісах – зауважує начальник ГУ МНС України в Закарпатській області Володимир БОДАК.

Рятувальник стурбовані тим, що збільшення імовірності виникнення лісових пожеж припадає на вихідні дні, час коли чимало мешканців нашого краю намагаються відпочити від буднів на природі.

- Непогашені багаття, залишені тліючі вогнища - все це може бути причиною пожежі в лісах, а в місцях, де оголошено надзвичайну імовірність виникнення лісових пожеж каталізатором для лісової пожежі може виступити навіть непогашений недопалок – продовжує керівник закарпатських рятувальників.

Пожежники передусім сподіваються на здоровий глузд тих, хто відпочиватиме в лісах на вихідних та закликають громадськість дотримуватися всіх правил пожежної безпеки. Інакше біди не уникнути.

P.S. Розрізняють п’ять класів пожежної безпеки. Перший (1) означає, що імовірність загорянь в лісах відсутня, (2) – засвідчує малу імовірність, (3) – середню, (4) – високу, а (5) – надзвичайну.

ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області

 

14 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів