Закарпатський прокурор збрехав генпрокурору і сховався від розлючених селян

Несподіване продовження набула історія прокурорських переслідувань проти Баранинської сільради. Заступник прокурора області п. Петруня попався на брехні свому київському начальству.

 

Кілька тижнів тому жителі Баранинців зібрали 500 підписів під зверненням до парламенту з проханням захистити село від рейдерських нападів, які здійснює прокуратура, намагаючись прибрати до рук Баранинську землю. Перешкоджаючи сільраді проводити нормальну роботу, закарпатьска прокуратура прикривається терміном "в інтересах жителів сільської ради". Людей найбільше обурювало саме це – адже ніхто в прокуратру не звертався. Відповідно, Верховна Рада через Генеральну прокуратуру направила в область запит щодо незаконних дій місцевої прокуратури.

Виправдовуючись, в.о. обласного прокурора Петруня опустився до відвертої брехні своєму начальству. Обласна прокуратура повідомила, що її дії викликані зверненням до неї ста жителів Баранинської сільради, які підписали відповідне звернення. Ось тут почалось найцікавіше: перелік т.зв. "підписантів" потрапив до місцевої громади. Виявилось, що половина з "прокурорського" списку навіть не проживає на території сільради. А інші взагалі не знали, що їх підписи стоять під зверненням в прокуратуру. Люди вирішили розібратись в ситуації і таки знайшли поясненя таокму "диву". Незадовго перед цим одна жінка ходила по селу і збирала підписи в жителів для того, щоб "поміняти деревяні стовпи електромереж на бетонні". Ось в такий нехитрий спосіб прокуратура отримала підписи селян для виправдання своїх дій.

Ще одна оригінальна брехня обласної прокуратури – це пояснення для київського керівництва порушеної ними справи проти голови сільради Чучки П.П. Кримінальну справу прокуратура аргументує тим, що сільрада виплачувала секретарю сільської ради зарплату. При цьому прокурор Петруня "забув" повідомити генеральну прокуратуру, що сільрада виплачувала своєму секретарю зарпалату, бо цього два роки перед цим вимагала та ж таки прокуратура – тобто справу порушили за дії, зроблені відповідно до припису самої прокуратури!

Жителі Баранинців влаштували сільські збори, на які запросили пресу та заступника обласного прокурора п. Петруню – адже саме він прикрився перед генпрокуратурою зфальсифікованими підписами. Однак прокурор не наважився прийти до людей і прояснити свої дій. Іншого чекати і не доводилось – адже прокуратура, як правило, намагається прикривати свої безчинства вимогами закону. В даному випадку, виконуючи замовлення проти Баранинської сільради, прокурор пішов на відверту фальчсифікацію документів – а це загрожує відповідальністю. Якщо не зараз, то пізніше, після виборів, коли нікому буде прикривати незаконні дії закарпатських прокурорів.

 

16 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів