За минулу добу на Закарпатті сталося 2 пожежі

Економічні втрати від пожеж склали 26 тисяч гривень

 

За минулу добу на Закарпатті сталося 2 пожежі, економічні втрати від яких склали 26 тисяч гривень. Вогонь пошкодив споруду господарського призначення та складовані на подвір’ї дошки. Під час гасіння пожеж від вогню врятовано житловий будинок. Неправдивих викликів підрозділів МНС не зафіксовано. Здійснено 4 виїзди на гасіння пожеж, спричинених загоряннями сухої трави, економічні втрати від яких склали 40 тисяч гривень. Четвертий день найбільш складна пожежна обстановка у Тячівському районі, погіршилася вона також на Ужгородщині, Мукачівщині та у Свалявському районі. Разом в цих адміністративних одиницях виникло 62 відсотка всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень та несправних електромереж, експлуатації несправного пічного опалення, дитячих пустощів з вогнем та необережного поводження з вогнем, від цих причин виникло 62 відсота всіх загорянь минулого тижня.

З початку року на Закарпатті вже сталося 345 пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 2 мільйони 397 тисяч гривень. На пожежах загинуло 26 дорослих та 1 дитина, ще 16 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 26 людей.

У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

Пожежі:

17 травня о 15:54 рахівські рятувальники отримали повідомлення про загоряння споруди господарського призначення на вулиці Богдана Хмельницького, що у райцентрі. До місця події було спрямовано чергову варту ПДПЧ-3, завдяки зусиллям якої вогонь було швидко ліквідовано. Полум’я пошкодило шиферну крівлю споруди, завдавши господарям збитків на 400 гривень. Появу вогню запричинило коротке замкнення електромережі.

17 травня о 18:50 свалявські пожежники за сигналом тривоги мчали до села Голубине, де на одному з приватних обійсть загорілося складовані на подвір’ї дошки. За висновками фахівців органів Державного пожежного нагляду, вогонь який пошкодив близько трьох кубометрів дошок, з’явився через необережне поводження з вогнем власником при спалюванні сміття. Прямі матеріальні втрати від вогню складають близько 3 тисяч гривень, однак вони могли б бути набагато більшими, якби рятувальники не поклали край спробам полум’я перекинутися на поруч розташований житловий будинок.

ЦП ГУ МНС в Закарпатській області

 

18 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів