Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка у Виноградівському районі

Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень, несправних електромереж та необережного поводження з вогнем, від цих причин виникло 46 відсотків всіх загорянь минулого тижня.

 

За минулу добу на Закарпатті сталося 2 пожежі, економічні втрати від яких склали 21 тисячу гривень. Вогонь пошкодив споруду господарського призначення та підвальне приміщення. Під час гасіння пожеж від вогню врятовано житловий будинок. Неправдивих викликів підрозділів МНС не зафіксовано. Здійснено 7 виїздів на гасіння пожеж, спричинених загоряннями сухої трави, економічні втрати від яких склали 70 тисяч гривень. Сьогодні найбільш складна пожежна обстановка у Виноградівському районі, де виникло 23 відсотка всіх обласних загорянь минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень, несправних електромереж та необережного поводження з вогнем, від цих причин виникло 46 відсотків всіх загорянь минулого тижня.

З початку року на Закарпатті вже сталося 347 пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 2 мільйони 398 тисяч гривень. На пожежах загинуло 26 дорослих та 1 дитина, ще 16 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 26 людей.

У зв’язку із зростанням кількості пожеж, загиблих та травмованих на пожежах, ГУ МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

Пожежі:

18 травня о 09:20 виноградівські рятувальники отримали повідомлення про загоряння хліву в селі Велика Копаня. Вогонь охопивши дах споруди почав загрожувати поруч розташованому житловому будинку, тож допомога пожежників була дуже доречною. Відділення виноградівських вогнеборців зуміло вчасно локалізувати полум’я, тож збитки господарів обмежилися тисячею гривень. У хліва пошкоджене дерев’яне перекриття та шиферна крівля. До пожежі, за висновками фахівців у галузі пожежної безпеки, призвела необачність господаря при курінні.

Менш ніж за годину, о 10:40, виноградівські пожежники вже мчали на вулицю Корятовича у райцентрі, де через коротке замкнення електромережі зайнялася комірчина у підвалі п’ятиповерхового будинку. Вогонь пошкодив речі, які зберігав тут один з мешканців багатоповерхівки. Завдані полум’ям прямі матеріальні збитки складають близько 100 гривень.

ЦП ГУ МНС в Закарпатській області

 

19 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів