Закарпатський Держгірпромнагляд розслідує "газовий" випадок із мешканцем Ужгорода

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершило технічне розслідування нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу у побуті, що стався 17 квітня з мешканцем вул. Борканюка,24/2, в Рахові, 49-річним непрацюючим Олександром Мухіним.

 

- За висновком комісії основною причиною нещасного випадку, як і в більшості трагічних ситуацій при використанні газу у побуті, стало самовільне встановлення газобалонної установки (ГБУ) в приміщенні кухні житлового будинку його господарем, - прокоментував результати роботи голова комісії головний державний газотехнічний інспектор ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області Людвиг Андращук. – Негативним чином, без сумніву, позначилися на ситуації й несправність газового балону, на якому встановлено заборонений до експлуатації вентиль ВБ-12.8, та те, що всупереч забороні, його заповнила газом газопостачальна організація. Тож і винними в трагедії, що принесла відчутні майнові збитки, а могла обернутися й численними жертвами, є безпосередньо Олександр Мухін та керівництво невстановленого товариства. Залученому до розслідування випадку ТОВ "НК Альфа сервіс груп" заходами, розробленими з метою усунення причин, що призвели до трагедії, заборонено в подальшому заповнювати балони, в конструкцію яких вмонтовано запірний вентиль ВБ-12.8, виконувати роботи із замін газових балонів до оформлення користувачами ГБУ належної експлуатаційної документації та проходження ними практичного навчання і отримання дозволу підприємства газового господарства на виконання таких робіт.

Матеріали технічного розслідування нещасного випадку комісією ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області скеровані до Рахівської райдержадміністрації для розслідування згаданого випадку відповідно до "Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.03.2001 р. № 270.

Довідка: З початку поточного року в області стався 1 нещасний випадок виробничого травматизму та 3 аварійних ситуації при використанні газу у побуті, у яких постраждали відповідно 4 та 5 осіб.

Прес-служба Теруправління Держгірпромнагляду України по Закарпатській області

 

19 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів