Пожежу на Хустській нафтобазі, що на Закарпатті, вдалося ліквідувати за 40 хвилин

Всього сорок хвилин знадобилося хустським рятувальникам, щоб приборкати пожежу, яка виникла на території резервуарного парку складу нафтопродуктів Закарпатської філії ВАТ "Концерн Галнафтогаз", де загорівся резервуар об’ємом 2 тисячі кубометрів із залишками нафтопродуктів.

 

За цей короткий термін пожежники зуміли підготувати та провести пінну атаку, а також запобігти вибуху та загорянню поруч розташованого резервуару.
Сам об’єкт перебуває в стадії ліквідації. На ньому саме проводилися роботи по очищенню резервуарів від нафтопродуктів. За попередньою версією, до пожежі призвів спалах парів бензину, який стався внаслідок порушення правил експлуатації електрообладнання переносного насоса, що використовувався для перекачування світлих нафтопродуктів. Під час спалаху отримав опікові травми слюсар-зачисник, мешканець м. Львів. У нього лікарі діагностували опікову травму ІІ-ІІІ ступеня важкості правої руки.
Для гасіння пожежі, з огляду на потенційну небезпеку подібних загорянь, було піднято Хустський зведений загін оперативно-рятувальної служби області, а для гасіння пожежі викликали вогнеборців з сусідніх Виноградівського та Тячівського районів.
"Тільки той, хто знайомий з особливостями гасіння нафтопродуктів, може оцінити складність завдання, яке постало перед хустськими вогнеборцями. Але завдяки діям особового складу, особливо командира відділення СДПЧ-10 по охороні міста Хуст Роланда Бобика, нам вдалося правильно розставити пожежну техніку, в найкоротші строки підготувати пінну атаку, щоб збити полум’я, та захистити розташований поруч з палаючою ємністю, резервуар, – повідомив начальник закарпатських рятувальників Володимир БОДАК.
Прямі матеріальні збитки, завдані вогнем, наразі встановлюються, а от щодо врятованого завдяки вправним та злагодженим діям пожежників майна, то його вартість, за попередніми даними, складає близько 1 мільйона гривень.
Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області

 

21 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів