ЗАКАРПАТКА З ФЛОРЕНЦІЇ ПРЕЗЕНТУВАЛА ЗЕМЛЯКАМ ОРИГІНАЛЬНУ ПОЕТИЧНУ ЗБІРКУ

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція поетеси, художниці, письменниці, композиторки, піаністки, гітаристки, співачки Тайві Тум — закарпатки, яка вже 19 років мешкає у Флоренції.

 

Тайві Тум презентувала журналістам власну книгу віршів "Вечный завет", яка вийшла друком в одному із закарпатських видавництв.
"У Біблії було два заповіти, а я написала вічний", — каже Тайві Тум. Вона також зізналася, що, на відміну від багатьох авторів, пишається власними текстами, зокрема поемою "Остання смерть", яку "писала разом із Маяковським, Жуковським, Пушкіним, Блоком". Тайві Тум розповіла, що головне послання її книг — як зробити так, щоб у дім не заходило нещастя.
Досі Тайві Тум писала лише прозу (видала два томи роману "Сповідь" та готує третій том — "Сповідь вогню"). Письменниця також розповіла про реакцію на її твори читачів різних країн та поколінь. Зокрема, на одному з поетичних сайтів у коментаря до своїх поезій авторка натрапила на критичні, навіть образливі відгуки щодо "пророчості" її творів. "Мене не засмучує така реакція. Головне те, що мої тексти не залишають нікого байдужим, вони викликають або позитивні емоції або категоричний осуд, проте на кожного таки справляють враження", — каже Тайві Тум.
2 вересня у конференц-залі готелю "Закарпаття" Тайві Тум проведе зустріч з читачами на тему "2012 рік". На думку авторки, це буде переломний рік для життя багатьох людей. Тому Тайві Тум хоче поділитися із закарпатцями власними поглядами на те, як запобігти апокаліптичним подіям у житті кожного.

 

01 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів