ФУТБОЛІСТИ УБОЗу – ЧЕМПІОНИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ МІЛІЦІЇ

У Мукачівському районі Закарпатської області пройшли ігри фінальної стадії розіграшу кубка "Спортивного клубу міліції Закарпаття" серед підрозділів органів внутрішніх справ краю

 

Урочисте відкриття змагань відбулося в селі Ракошино. Начальник Мукачівського райвідділу міліції Михайло Лендєл привітав спортсменів, побажав їм наснаги й успіхів у футбольних баталіях. Найкращі шість колективів, переможців попереднього етапу, розбили на дві групи. У селі Великі Лучки змагалися команди спецпідрозділу "Беркут", Тячівського і Воловецького райвідділів міліції. "Беркутівцям" не поталанило, бо на першій стадії турніру обидва матчі вони з мінімальним рахунком 1:0 програли тячівцям та волівчанам. Захоплююча видалася остання гра у групі. Граючи на зустрічних курсах, не надто приділяючи увагу обороні, збірна Тячівського району провела у ворота футболістів Воловеччини три голи, пропустивши у власні два.

У селі Ракошино зійшлися команда Мукачівщини, перечинські міліціонери та "убозівці". Спершу зустрілися господарі та колектив обласного УБОЗу. Ризикувати ніхто не наважився, отож матч закінчився нічиєю. Напруженою видалася наступна гра у цій групі. Господарі мінімально (1:0) переграли перечинців. У цьому матчі пристрасті розпалилися, не обійшлося без карток. У заключному матчі перечинцям випало грати з "убозівцями". Нещодавно ці ж колективи визначали "бронзового" призера у турнірі з міні-футболу, що проводився в Ужгороді. Тоді команда Перечина у серії післяматчевих пенальті зуміла виграти. Тепер же команда УБОЗу впевнено реваншувалася в ігровий час, забивши три голи у ворота суперників і пропустивши у відповідь тільки один. Отож у півфіналах зустрілися по дві кращі команди з груп. У першому з них ігровий час не виявив команду-переможця, довелося застосувати футбольну "лотарею". Таким чином команда УБОЗу виграла за пенальті у воловецьких міліціонерів (5:3). Господарі ж зуміли вирвати перемогу у тячівців (1:0). Гра за третє місце закінчилася без голів. І знову колективу Воловеччини не пофортунило з пробиттям пенальті – вони поступилися футболістам Тячівського райвідділу ГУМВС з рахунком 2:3.

Цікавим видався фінал. На 10-й хвилині м’яч у власному штрафному майданчику потрапив комусь із "убозівців" у руку, й суддя призначив пенальті. Але пенальті – це ще не гол. Саме так і вийшло: Володимиру Круцану не вдалося забити. Мукачівців такий розвиток подій, безперечно, пригнічив, зате їхніх суперників окрилив. Вони понеслися вперед. І на 13-й хвилині заступник начальника УБОЗ ГУМВС Іван Гецко (повний тезка відомого закарпатського футболіста, який успішно виступав за одеський "Чорноморець" та інші клуби) наважився на удар з далекої відстані. М’яч затріпотів у сітці воріт суперника! Через дві хвилини все повторилося – рахунок став 2:0. Сил, щоб відігратися, у господарів уже не вистачило.

Нагороджував переможців та призерів змагань заступник начальника ГУМВС України в Закарпатській області з кадрового забезпечення полковник міліції Володимир Петрицюк. Володарями кубка стали футболісти обласного УБОЗу, які отримали також медалі та комплект спортивної форми від "Спортивного клубу міліції Закарпаття". Призери також отримали кубки.

Організатори турніру відзначили кращих гравців в індивідуальних номінаціях. Зокрема, кращим воротарем став Юрій Кашка із спецпідрозділу "Беркут", кращим бомбардиром – Іван Лозинець із Волівця. Кращим ж гравцем визнано згадуваного Івана Гецка з УБОЗу.

Василь КУЗЬО,
заступник начальника відділу
професійної підготовки УКЗ ГУМВС України в Закарпатській області

 

04 жовтня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів