Ужгородська команда з американського футболу вперше стала чемпіоном України

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція гравців та керівників клубу "Ужгородські лісоруби".

 

17-18 -го жовтня у рамках відкритого чемпіонату України з американського футболу, присвяченому 20-річчю американського футболу в Україні, ужгородські спортсмени (єдина команда із західного регіону України) виграли змагання та вперше за 11 років свого існування стали чемпіонами України. Півфінальні та фінальні матчі проходили на київському стадіоні Спартак.

Гравець та речник клубу Тудор Кілару розповів, що клуб існує 11 років, і вже 10 років бере участь у чемпіонатах України. "Це вперше в історії Ужгорода командний вид спорту посів перше місце в Україні, — зауважив Т. Кілару. — Ми поступово йшли до цієї перемоги, адже торік посіли друге місце. Це наш тріумф".
В Україні, за словами Т. Кілару, наразі існує близько 9 команд, наступного року у чемпіонаті України змагатимуться вже 13 команд.
Особливим успіхом ужгородців стала перемога над командою "Мінські зубри" з Білорусії (із рахунком 35:12), яка 3 роки поспіль нікому не програвала взагалі.
У планах ужгородської команди — участь у відкритому чемпіонаті Угорщини.
Євген Рахімов, президент клубу розповів, що з наступного року "Лісоруби" братимуть участь у єврокубках. На основі ужгородської команди формуватимуть національну збірну.
Найбільш цінним гравцем фіналу чемпіонату було визнано Влада Волосянського. "Мені пощастило отримати це звання, хоча я працював так само, як на тренуванні", — каже гравець. Натомість Тудор Кілару зауважив, що зокрема завдяки Владові команда й стала непереможною. "Це серйозна гра, яка вимагає від гравця розумного підходу і змушує добре думати над своїми діями", — каже Влад Волосянський.
"Це не лише спорт, а й видовищне шоу, тому ми плануємо залучити професійну групу підтримки", — сказав Тудор Кілару.
Команда висловила вдячність за підтримку Ротарі клубу "Ужгород" (президент Андрій Баганич) та міському голові Ужгорода Сергієві Ратушняку.
"Ужгородські лісоруби" запрошують юнаків приєднуватися до тренувань, які є безкоштовними.

 

22 жовтня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів